Sport

BRAȘOV. Romeo Pașcu, ofițer sub acoperire! AMINTIRI…

  • pascu_3.jpg
 

În emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, moderată de jurnalistul Ovidiu Ioanițoaia, Romeo Pașcu, fost președinte la FC Brașov – acum ajuns la vârsta de 76 de ani, a recunoscut că a fost ofițer acoperit, „cu trei stele mari”.

Marea dezamăgire a lui Pașcu este „că mi-am ales în activitatea mea niște oameni care m-au trădat (n-a dat nume, n.r.). În care am avut încredere și pe care i-am ajutat. Eu niciodată n-am trădat pe nimeni. Am fost cinstit, loial și corect! De-asta Dumnezeu mi-a ajutat. Am avut încredere în oameni pe care i-am adus de la sapă de lemn și m-au trădat. Am pierdut bani”.

În privința realizării carierei, omul de fotbal – membru de bază al celebrei Cooperative (cu Jean Pădureanu, „Pinalti” – Gheorghe Ștefan, Dumitru Sechelariu, ș.a., chiar și cu Ioan Mărginean, actualul președinte al FC Brașov) – a precizat: „Calificarea în Cupa UEFA”. Atunci când, în 2001, Inter Milano a venit la Brașov, cu Ronaldo, cu Javier Zanetti, cu Materazzi, cu antrenorul Hector Cuper…

Tot în emisiunea lui Ovidiu Ioanițoaia, Romică Pașcu a rememorat momente trăite de el în perioada Revoluției: „Pe 18 decembrie eram la București. Se auzise de mișcările de la Timișoara. Multă lume din Securitate știa că Ceaușescu va pica… Ofițeri din Securitate care lucrau la Protecție și Pază i-au spus lui Ceaușescu: «Dă-ți demisia, fă pasul în spate, retrage-te! S-a terminat». Și Ceaușescu n-a vrut, iar asta s-a răsfrânt…”.

Conform gsp.ro, Pașcu a povestit că în 18 decembrie 1989 s-a dus, în București fiind, în vizită la un general, care i-a transmis… codat: „Te duci acasă și faci curat, bagi aspiratorul”. 

El a susținut că, în precipitarea cu care s-au desfășurat lucurile, a pierdut 200.000 de dolari, uitați într-o geantă în casa în care stătea atunci, în spatele Teatrului Dramatic din Brașov.

Și că a venit vorba de amintiri cu Romeo Pașcu și cu cele trei stele mari… acoperite, iată două momente istorisite de oameni de fotbal brașoveni din acea vreme în care șeful de la FC Brașov ar fi făcut „uz” de funcție.

În guvernarea țărănistă, într-o vineri după-amiază, DN 1 era blocat, din cauza unui accident. Se circula doar pe un fir în zona Comarnic – Posada. Dinspre București, coloana de mașini se întindea pe kilometri întregi. Adrian Taropa, președintele C.J. la acea vreme, venea din Capitală, ca și alți câțiva deputați și senatori, toți așteptând în trafic de ore bune remedierea situației. Dintr-o dată, însoțit de o mașină de Poliție cu girofar, Romeo Pașcu a trecut în viteză pe lângă coloana staționată. Omu’ spusese că era în misiune urgentă.

La Arad, când FC Brașov juca împotriva celor de la UTA, Romică Pașcu a făcut deplasarea cu un Opel decapotabil. Și, fiindu-i frică să nu-i fie furată mașina din fața hotelului, a convins doi polițiști să o păzească întreaga noapte.

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare