Sport

BRAȘOV. Românii au dominat Campionatele Mondiale de Ashihara

 

Românii au dominat Campionatele Mondiale de Ashihara, care au avut loc la finalul săptămânii trecute la Sala Sporturilor „D. P. Colibași” din Brașov și la care au lparticipat aproximativ 300 de sportivi din 20 de țări.

Reprezentanții noștri au cucerit 21 de medalii de aur, 14 de argint și 25 de bronz, în clasamentul pe națiuni România fiind prima, în fața Rusiei și a Danemarcei.

Petre Bulgaru, campion la kumite seniori -90 kg a primit titlul pentru „outstanding performance”.

„Am fost pentru a patra oară în România, o țară frumoasă pe care abia aștept să o vizitez din nou. Și este a doua oară când Campionatele Mondiale au avut loc la Brașov, unde sper ca disciplina Ashihara Karate să devină și mai cunoscută decât este. Ca în orice alt domeniu, întotdeauna există lucruri de îmbunătățit, însă aici am observat nenumărate aspecte pozitive. S-a muncit foarte mult pentru această competiție și asta s-a văzut. Sensei Nicu Dascălu a muncit enorm, ca președinte al comitetului de organizare, iar acesta este unul dintre motivele pentru care competiția a ieșit atât de bine”, a declarat Kancho Hidenori Ashihara, președintele NIKO (New International Karate Organization).

La rândul său, Nicu Dascălu, președintele comitetului de organizare, a punctat: „Mulțumesc în primul rând echipei care mi-a fost alături la organizarea Campionatelor Mondiale, mulțumesc sponsorilor și prietenilor care m-au susținut, sportivilor și delegatiilor participante, fără de care nu s-ar fi putut organiza aceste campionate. Chiar dacă eforturile au fost extrem de mari și sursa de energie epuizată în cele din urmă, satisfacția a fost pe măsură. Pe această cale transmit felicitări sportivilor români și le doresc să se mobilizeze pe viitor pentru menținerea rezultatelor obținute pe o perioadă cât mai lungă, deoarece sportul în general este ambasadorul fiecărei țări. Și de aceea ne dorim ca și România să fie cunoscută și respectată peste granițe. Toate acestea depind în continuare de noi toți: manageri, arbitri, antrenori, sportivi, părinți și voluntari”. 

FOTO: Raluca Arhire


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare