Sport

BRAȘOV. Reunire la Corona. Ion Crăciun va lucra cu Alina Șorodoc. Mariana Târcă va fi director tehnic. „Plecăm de la zero”

 

Handbalistele de la Corona Brașov s-au reunit astăzi la Sala Sporturilor și au efectuat un prim antrenament sub comanda noului tehnician, Ion Crăciun. La reunire a fost prezentă și Mariana Târcă, cea care va fi director tehnic la secția de handbal a clubului. Ion Crăciun va lucra în echipă cu Alina Șorodoc, care va fi antrenor secund.

De la reunire au lipsit Daciana Hosu, Sorina Târcă, Daria Bucur – plecate cu Naționala U20 la Mondialul din Ungaria, Ekaterina Vetkova – care a avut unele probleme cu viza și Bianca Tiron – aflată în recuperare după operația la genunchi. Și ea în recuperare, Larisa Tămaș s-a prezentat, dar nu se poate pregăti încă.

„Am mai jucat în România, la Ploiești. Mi-a plăcut aici. Este o oportunitate pentru mine, echipa vrea să facă performanță și îmi plac provocările. Este nevoie de o perioadă de acomodare. Antrenorul este nou, suntem multe fete care am venit acum. Este un campionat puternic, CSM București a jucat în Final 4 în Liga Campionilor, Craiova a câștigat Cupa EHF. Îmi place că sunt echipe tari. S-a întors și Baia Mare în prima ligă. Vom vedea. Trebuie să ne uităm la noi și să ne facem treaba”, a punctat Marina Dmitrovic.

„Sper că am învățat din greșelile din trecut și că în noul sezon vom arăta o altă față. Sunt optimistă. Văd acest început ca pe o nouă oportunitate pentru noi. Va fi greu. Noi o luăm de la zero, nu putem spune că am rămas cu prea multe după sezonul trecut. În schimb, celelalte echipe puternice și-au păstrat nucleul și s-au întărit. Avem însă timp să ne pregătim și avem experiența pentru a face un grup cât mai bun”, a menționat Eliza Buceschi.

Ion Crăciun, noul antrenor al Coronei, a comentat: „Este un început și pentru mine. Nu este ușor. Corona este o echipă grea. Pentru mine, e o provocare mare și sper să o duc la capăt. Luate individual, jucătoarele au valoare. În schimb, nu au reușit să fie o echipă. Trebuie să formăm un grup, o familie. Sunt mulțumit de lot. Din păcate, sunt câteva fete accidentate. Din ce mi-a spus doctorul, Larisa Tămaș va putea juca în startul sezonului, chiar dacă nu va fi la potențial maxim. În schimb, Tiron va reveni, cel mai probabil, în luna ianuarie. Avem și câteva jucătoare tinere, de mare perspectivă, și trebuie să avem grijă de ele”.

Despre obiectivele formației, Crăciun a precizat: „Vreau în primul rând să formăm un grup unit. Handbalul este un joc de echipă, nu unul individual. Sunt multe echipe care se vor «bate» pentru locurile fruntașe. Sperăm să reușim o surpriză, însă obiectivul principal pentru acest an este să formăm grupul pe care Brașovul nu l-a avut în ultimul timp. Un alt obiectv este să readucem publicul în tribună. Știu că oamenii veneau la meciuri. Sunt pasionați și cunoscători de handbal. Îmi doresc să fim cât mai sus, cât mai aproape de podium, sau chiar între primele 3”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare