Sport

BRAȘOV. „REMONTADA”, varianta Olimpia CSU. Gruparea brașoveană a „topit” deficitul de 18 puncte de la Satu Mare și e în turneul Final 8 al Cupei României

 

Olimpia CSU Brașov a făcut un nou meci mare și s-a calificat în turneul Final 8 al Cupei României la baschet feminin.

Învinse la 18 puncte, 60-78, în partida tur cu CSM Satu Mare din prima fază a competiției, „olimpicele” s-au dezlănțuit în returul care a avut loc la Sala Sporturilor „D. P. Colibași”. Echipa antrenată de Dan Calancea, Nenad Marinkovic și Miruna Crasnic a avut nevoie de doar un sfert pentru a reface deficitul din tur și după primele zece minute ale manșei a doua conduceau cu 29-10. Cu Houser și Pesovic de neoprit, Olimpia CSU a gestionat apoi fără probleme avansul, iar în final s-a impus cu 84-63, pe sferturi 29-10, 14-16, 17-17, 24-20 și s-au calificat în turneul Final 8.

Pentru Olimpia CSU au marcat: Houser – 32 p, Pesovic – 20 p, Higgins – 13 p, Webb – 7 p, Ghizilă – 6 p, Crăciun – 4 p, Ardelean – 2 p.

„Nu multă lume se aștepta să putem reface diferența de 18 puncte din tur. Cel mai important a fost că fetele au crezut că este posibil și au luptat exemplar. Toate jucătoarele merită felicitate pentru ce au făcut în acest meci și pentru o calificare extraordinară. Pentru noi, în acest sezon, Cupa României, unde trebuie să joci în permanență cu două autohtone pe tere, nu era un obiectiv, ținând cont că jucătoarele românce din lotul nostru sunt încă foarte tinere. Apoi, avem și un lot restrâns numeric. Va fi greu să facem față din punct de vedere fizic, dar la ce au arătat fetele în acest meci, sunt convins că suntem capabili de orice”, a declarat antrenorul Dan Calancea.

În faza următoare a acces și CSM Satu Mare, una dintre cele două „lucky-loser”.

Astfel, rezultatele dublelor manșe din primul tur au fost> Politehnica Național Iași – Sirius Tg. Mureș 134-182; CSM Satu Mare – Olimpia CSU Brașov 141-144; CSBT Alexandria – Phoenix Galați 142-160; Universitatea Cluj – Universitatea Goldiș ICIM Arad 140-118.

În aceste condiții, cele opt formații calificate în Final 8 sunt: Sepsi Sf. Gheorghe, CSM Târgoviște, echipe care au avut „bye” în primul tur, Sirius Tg. Mureș, Olimpia CSU Brașov, Phoenix Galați, Universitatea Cluj și cele două „lucky-loser”, CSM Satu Mare și CSBT Alexandria.

Din acest sezon, turneul final al Cupei României se va desfășura într-un sistem nou, cu opt formații la start. Tragerea șa sorți a meciurilor din Final 8, care va avea loc în cea de-a doua săptămână a lunii februarie, este programată mâine, zi în care va fi desemnat și orașul gazdă al competiției și al All Star Game-ului.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare