Sport

BRAȘOV. Râșnovul felicitat din nou de Federația Internațională de Schi

 

Râșnovul a organizat, în premieră pentru România, două etape din Cupa Continentală de vară a băieților la sărituri cu schiurile. Dacă rezultatele sportivilor noștri au fost modeste, Sorin Mitrofan (locurile 39, respectiv 37), Iulian Pâtea (locurile 44, respectiv 43), Eduard Török (locurile 52, respectiv 48), organizarea a fost la cel mai înalt nivel, conform secretarului general al Federației Române de Schi Biatlon, Puiu Gaspar, reprezentanții FIS plecând extrem de mulțumiți de la Râșnov.

În aceste condiții, sunt șanse mari ca pe baza de pe Valea Cărbunării să aibă loc la anul două etape de Grand Prix, Cupa Mondială de vară a băieților, la care să fie prezenți cei mai valoroși sportivi ai lumii.

„Am fost lăudați. Într-o săptămână am reușit să ținem trei competiții, terminând cu cea mai importantă, Cupa Continentală, toate fiind organizate le cel mai înalt nivel. Au spus și cei de la FIS că a fost un succes. Sunt șanse ca la anul să primim și etapele de Grand Prix, Cupa Mondială de vară a băieților. Sper ca în luna octombrie să venim cu vești bune de la Zürich. Noi vom face tot ce putem pentru a organiza fără cusur și etapele de Grand Prix. Dacă vom reuși, sperăm ca acestea să devină o tradiție pentru Râșnov, cum sunt cele de Cupa Mondială de iarnă a fetelor. Ar fi foarte important pentru Râșnov să fie o prezență constantă în Cupa Monidală de vară a băieților”, ne-a declarat Puiu Gaspar.

Despre evoluțiile sportivilor „tricolori”, oficialul FRSB a comentat: „Pot să fiu mulțumit de Sorin Mitrofan, care încă e junior și a avut prestații O.K. În schimb, mă nemulțumește Iulian Pâtea, dar încă sper să își revină. Are talent cu carul, dar nu e suficient, mai trebuie să și muncești. Cred că revenirea lui Török este de bun augur. Sper că această concurență între cei trei să fie de bun augur și să crească nivelul. Momentan, nu avem nici un săritor caificat pentru Jocurile Olimpice. Conform FIS, avem eligibile două locuri, sper ca măcar unul să se califice. Pentru asta este nevoie de puncte în Cupa Continentală sau de un punct în Cupa Mondială. Ei vor participa la competiții și în acest final de sezon de vară, dar și în debutul Cupei Mondiale de iarnă”.

FOTO: Facebook skirasnov


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button