Sport

BRAȘOV-RÂȘNOV. Va fi din nou spectacol pe Valea Cărbunării

 

Și în acest sezon, al 5-lea consecutiv, Râșnovul va găzdui două etape din cadrul Cupei Mondiale feminine la sărituri cu schiurile. Astfel, cele mai bune sportive ale disciplinei se vor lupta pe 26 și 27 ianuarie pe trambulina din Baza Olimpică de pe Valea Cărbunării.

Momentan, în clasamentul general al Cupei Mondiale conduce Katharina Althaus (Germania), cu 622 p, podiumul fiind completat de Maren Lundby (Norvegia), 588 p, respectiv Daniela Iraschko-Stolz (Austria), 459 p.

48 de sportive din 14 țări și-au anunțat prezența la Râșnov, România urmând să fie reprezentată de Dana Haralambie și Diana Trâmbițaș.

Dana Haralambie a avut un start de sezon modest, cu doar 25 de puncte acumulate, ocupând locul 33 în ierarhia generală.

„La fel ca și în anii precedenți, ne dorim să oferim condiții deosebite, iar sportivele și antrenorii să plece acasă cu gânduri foarte bune despre România. Zăpadă este. Trambulina a fost amenajată, iar în aceste zile ne vom ocupa și de amenajarea celorlalte spații. Așteptăm o creștere a Danei Haralambie. În Japonia nu s-a simțit bine, este răcită. Dar sperăm în continuare ca ea să intre în acest sezon între primele 15 săritoare din lume”, a declarat Puiu Gaspar, secretarul general al Federației Române de Schi Biatlon.

„Este a 5-a oară când organizăm aceste etape de Cupa Mondială. Vor fi prezente toate sportivele de top. Noi am sprijinit organizarea acestor competiții în ceea ce priveșete partea de infrastructură. Tot Primăria Râșnov va acorda și premiile, valoarea acestora fiind de 160.000 de lei”, a punctat primarul Râșnovului, Liviu Butnariu.

„Este o dovadă că infrastructura este exploatată. Ne bucurăm să avem la Râșnov an de an etape din Cupa Mondială la care vin sportivi de top. Mă bucur că există continuitate”, a menționat președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea.

Spectatorii vor avea aces liber, organizatorii punând la dispoziție curse regulate din centrul orașului către Complexul Sportiv de pe Valea Cărbunării.

Vineri vor avea loc antrenamentul oficial (12.00) și calificările pentru prima etapă (14.00). Sâmbătă, după săritura de probă (12.30), va avea loc primul concurs (13.30, ora de start a primei manșe). Duminică, de la ora 12.15 se vor desfășura calificările pentru etapa a doua, care va începe la ora 13.30.

Întrecerile de la Râșnov vor fi transmise de Eurosport și TVR 3.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Citeşte şi...
Close
Back to top button