Sport

BRAȘOV – RÂȘNOV. Supremația lui Pius!!!

 

La Râșnov, pe Valea Cărbunării, a avut loc ieri prima etapă de Cupă Continentală – băieți – la sărituri cu schiurile desfășurată vreodată în România.

Germanul Pius Paschke și slovenul Timi Zajc, învingătorii de săptămâna trecută de la Trondheim, și-au etalat, iarăși, forma de vârf.

Paschke s-a impus pe trambulina HS 100 de metri, în special grație săriturii din prima manșă, care a măsurat 99.5 metri. A doua sa săritură a fost de 94 m, rezultând un total de 249.6 puncte.

Zajc, în vârstă de numai 17 ani, a acumulat 247.7 p (93.5 + 95 m), cu care a terminat al doilea, pe locul trei situându-se norvegianul Joachim Hauer – 245.4 p (93.5 + 94.5 m).

Locurile 4, 5 și 6 au fost ocupate de Daniel Huber (Austria), Dominik Maylaender (Germania), cel ce s-a impus vineri în Cupa FIS, și Tilen Bartol (Slovenia).

67 de concurenți au fost înscriși, nici un săritor român nereușind să intre în top 30.

Al 8-lea la Râșnov, polonezul Klemens Muranka este lider în clasamentul general al Cupei Continentale, cu 599 de puncte, urmat de Paschke (436 p) și Bartol (367 p).

Astăzi, începând cu ora 10.00, pe aceeași trambulină de pe Valea Cărbunării, are loc a doua etapă din cadrul Cupei Continentale.

Rezultatele complete ale concursului de sâmbătă le puteți vedea aici


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button