Sport

BRAȘOV – RÂȘNOV. O nouă premieră în Cupa Mondială!…

 

Iată, numele Râșnovului a devenit respectat în cadrul Federației Internaționale de Schi (FIS), competițiile de sărituri cu schiurile contând pentru Cupa Mondială – desfășurate până acum pe Valea Cărbunării – fiind organizate cum se cuvine.

Astfel, FIS, în calendarul provizoriu elaborat pentru sezonul 2020-2021, a inclus stațiunea brașoveană pentru a găzdui o serie de concursuri la cel mai înalt nivel.

Potrivit draftului publicat (detalii, aici: https://www.fis-ski.com/en/ski-jumping/ski-jumping-news-multimedia/news/2020-21/provisional-competition-calendars-announced), care în proporție de peste 90% nu se va modifica cu ocazia anunțului oficial, Râșnovul va deveni capitala mondială a săriturilor cu schiurile în week-end-ul 20-21 februarie 2021.

În intervalul amintit, pe Valea Cărbunării e programată o competiție de sărituri pe echipe mixte, contând pentru Cupa Mondială (20.02), o premieră pentru România. De asemenea, în 21.02, a fost antamată o etapă masculină din Cupa Mondială, spre deosebire de sezonul recent încheiat când au avut loc două, adjudecate de germanul Karl Geiger și austriacul Stefan Kraft. Există posibilitatea ca în perioada menționată să se desfășoare 2 etape din Cupa Mondială feminină, una fiind sigură în prezent.

Totodată, în 5-6 septembrie 2020, Râșnovul a primit organizarea a două întreceri masculine contând pentru Cupa Continentală de vară.

Se știe, printre cerințele FIS care trebuie luate în considerare la Complexul Olimpic de trambuline situat pe Valea Cărbunării – Râșnov, esențiale sunt două: dotarea bazei cu instalație de nocturnă și montarea unor tribune cu 3-5.000 de locuri.

Stăm și ne întrebăm – retoric, evident, dacă propunerea FIS Race Director-ului Walter Hofer, cu construirea unui complex de trambuline în Poiana Brașov pe „model Lillehammer”, ar fi fost luată în considerare de Municipalitate acum circa un deceniu?!…

CITEȘTE ȘI: BRAȘOV. Premierul Orban, la sărituri cu schiurile! Ce a declarat?!…


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button