Sport

BRAȘOV – RÂȘNOV. Impresii după prima etapă de Grand Prix!!!

 

E soare cam arzător; poate prea cald în acest sfârșit de septembrie pe Valea Cărbunării, o bază cochetă, situată într-un decor natural de reclamă „high life”.

Multe și prețioase oficialități de tot felul au fost prezente, astăzi, la prima etapă masculină a Grand Prix-ului de vară de sărituri cu schiurile care s-a disputat la Râșnov, o premieră pentru România. Au fost și cam 1.000 de spectatori, fini cunoscători ai acestei captivante discipline sportive, care au creat o atmosferă tonică, civilizată, poate puțin cam liniștită față de așteptări. Am reperat mulți actuali și foști schiori, de la alpinul Ioan Valeriu Achiriloaie, până la fosta mare fondistă Elena Urs și legendarul Gheorghe Gârniță, vicecampion mondial la biatlon, în 1974, la Minsk. Antrenorul Ștefan Petrea, de la CSS Brașovia, fost la sărituri odată – la Săcele, a remarcat că nu putea rata un asemenea eveniment: „E un plus această organizare pentru țara noastră”, în timp ce ex-conducătorul dinamovist Nicolae Șerban, ieșit la pensie de ceva vreme, dar în continuare tânăr și ferice, a remarcat: „Ar fi fost frumos să aibă și România un reprezentant în această competiție”. Nu-i nimic, cum ar spune un hâtru, diseară îl vom urmări, din nou, pe Iulian Pâtea, „icarul” nostru prezent la Olimpiada de la Sochi, cum va fi la înălțime la Exatlon, în exotica Republica Dominicană. O tempora „OMV move & jump”…

Polonezii au deplasat la competiția din județul Brașov prima echipă, au venit și ceva ziariști, dar și suporteri „alb-roșii”, însă au avut și un chioșc mobil cu suveniruri:  fulare, șepci cu Polska și vuvuzele, articole de calitate și la prețuri decente, care au avut căutare la iubitorii „tricolori” ai acestui sport ce pulsează adrenalină, de la bătrâni trăind în aminitirea schiurilor de lemn – celebrele doage, până la bebeluși cu mămici simpatice venite să-l vadă în special pe Kamil Stoch.

Starul polonez, campion olimpic la PyeongChang, a dezamăgit, clasându-se abia al 12-lea într-un concurs palpitant câștigat de neamțul Karl Geiger (269.9 p, sărituri de 98 și 99 de metri). Pe doi s-a clasat polonezul Piotr Zyla (261 p), al treilea fiind rusul Evgheni Klimov (256.8 p), liderul la general al competiției. Între un alt polonez, Dawid Kubacki (locul 4), și „zburătorul” japonez Ryoyu Kobayashi (locul 6) s-a intercalat Vladimir Zografski, o surpriză extrem de plăcută după un declin nedorit, semn că vecinii bulgari ne-au luat-o înainte și la acest capitol.

Și mâine, de la ora 16.00, este un Grand Prix la Râșnov, o invitație din toată inima pentru relaxare și bună dispoziție.

Foto: FIS SKI


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare