Sport

BRAȘOV – RÂȘNOV, CUPA MONDIALĂ. Declarațiile premianților…

 

Niponul Ryoyu Kobayashi (foto: FIS Ski) a câștigat astăzi etapa masculină de Cupă Mondială la sărituri cu schiurile de la Râșnov – AMĂNUNTE, AICI: BRAȘOV – RÂȘNOV, CUPA MONDIALĂ. Învingătorul din concurs, DESCALIFICAT! Rezultatul lui Daniel Cacina…

A fost a 18-a victorie în Cupa Mondială a tânărului de 24 de ani, care a devenit „icarul” japonez cu cele mai multe victorii în competiția elitelor din istorie. Până în prezent, el a împărțit acest record cu legendarul Noriaki Kasai.

„Sunt mulțumit de evoluția mea de azi. Sunt, de asemenea, satisfăcut de cel de-al doilea podium al sezonului, după cel de săptămâna trecută de la Zakopane și după o «secetă» foarte lungă. Nu am avut multe posibilități de a mă antrena în această vară, dar acum am mai multă încredere înaintea Campionatelor Mondiale de la Oberstdorf”, a declarat Ryoyu Kobayashi, succint, în conferința de presă.

Kamil Stoch, ocupantul locului secund pe Valea Cărbunării, a punctat: „Am avut câteva suișuri și coborâșuri în ultimele săptămâni, așa că sunt foarte fericit cu săriturile mele de astăzi. Sunt satisfăcut că îmbunătățirile pe care le-am făcut au funcționat atât de rapid. Chiar dacă nu aș fi urcat azi pe podium, știu că am făcut un mare pas înainte. Săriturile mele sunt mult mai bune decât au fost acum o săptămână”.

În ceea ce-l privește, germanul Karl Geiger a subliniat: „Sunt incredibil de fericit de rezultatul de astăzi și de faptul că am putut lupta pentru podium în competiție. Îmi place trambulina de la Râșnov, am câștigat aici în anii anteriori”.

În clasamentul general al Cupei Mondiale, norvegianul Halvor Egner Granerud rămâne în frunte, cu 1.544 de puncte, urmat de Markus Eisenbichler (1.018 p) și Kamil Stoch (944 p). 

CITEȘTE ȘI: BRAȘOV – RÂȘNOV. Dana Haralambie punctează în Cupa Mondială! / Sara Takanashi, la al 60-lea succes în competiția elitelor


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button