Sport

BRAȘOV – RÂȘNOV. 3 zile cu etape de Cupă Mondială! REGAL de sărituri cu schiurile

 

Râșnovul devine, în această săptămână, „capitala” Cupei Mondiale a săriturilor cu schiurile, întrucât la Complexul Olimpic de trambuline situate pe Valea Cărbunării sunt programate întreceri atât la masculin, cât și la feminin și pe echipe mixt.

Joi și vineri vor fi două etape de Cupă Mondială la feminin, ambele programate de la ora 11.30. Vineri se va disputa o etapă masculină de Cupă Mondială (ora 15.15), pentru ca sâmbătă să fie programat concursul pentru echipe mixt, începând cu ora ora 10.45.

Din păcate, din cauza pandemiei de coronavirus, publicul nu are acces la acest eveniment sportiv de marcă pentru România, însă iubitorii săriturilor cu schiurile pot urmări întrecerile la televizor, pe Eurosport și TVR.

„Icarii” din elită au concurat în week-end la Zakopane, unde s-au disputat două etape de Cupă Mondială. În Polonia, victoriile au fost obținute de japonezul Ryoyu Kobayashi, respectiv norvegianul Halvor Egner Granerud, care este liderul detașat al Cupei Mondiale, cu 1.542 de puncte. El este urmat „la general” de germanul Markus Eisenbichler (1.017 p) și de polonezul Kamil Stoch (864 p), câștigătorul ultimei ediții a Turneului celor 4 Trambuline.

La Râșnov vor fi prezente și numeroase oficialități ale Federației Internaționale de Schi (FIS), în frunte cu italianul Sandro Pertile (FIS Race Director la masculin) și japoneza Chika Yoshida (FIS Race Director la feminin).

Președintele Comitetului de Organizare este primarul Râșnovului, Liviu Butnariu, șef al competiției fiind austriacul Paul Ganzenhuber, un vechi colaborator al Federației Române de Schi și Biatlon (FRSB). România va avea și un arbitru delegat la aceste întreceri de Cupă Mondială, brașoveanul Andrei Balazs. 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button