Sport

BRAȘOV. Puștii hocheiști de la Corona s-au remarcat în Franța

 

Echipa Under 9 (copii născuți în 2008 și 2009) de la Corona Brașov a participat la turneul internațional „Scooby Ice”, care a avut loc în Franța, la Dunkerque.

Competiția a fost organizată de HC Dunkerque și Federația Franceză de Hochei pe Gheață (FFHG), după regulamentul Federației Internaționale de Hochei pe Gheață (IIHF) pentru copii sub 10 ani, mini-hochei 4 contra 4, durata unui meci fiind de 21 minute.

Turneul este organizat în memoria lui Hugo, un băiețel care și-a pierdut viața într-un accident la un meci de seniori, după ce a fost lovit cu pucul.

Din echipa brașoveană, pregătită de Evgheny Pysarenko, au făcut parte: Călin Mardale (portar), Tudor Bolocan, Luca Buducă, Andrei David, Matei Gabrian, Andrei Grigorescu, Raoul Mărgineanu, Radu Tomescu și Alexandru Dan.

Meciurile micilor „lupi” în grupe au fost: Valenciennes (Franța) – Corona 0-0; ACBB 2 (Franța) – Corona 2-5; Rouen (Franța) – Corona 0-1; Cergy (Franța) – Corona 2-0; Wasquehal 2 (Franța) – Corona 0-10; Cesky Krumlov (Cehia) – Corona 1-1.

Brașovenii au încheiat competiția pe poziția a 5-a, din 14 participante, după ce au câștigat ambele meciuri din turneul pentru locurile 5-8, 2-0 cu Le Havre (Franța) și 2-0 cu Cergy 2 (Franța).

Totodată, Corona Brașov a câștigat concursul șuturilor de penalitate, iar Călin Mardale a fost portarul care a primit cele mai puține goluri în întreaga competiție.

„Mă bucur că am reuşit să participăm la acest turneu, unde copiii au simţit atmosfera adevărată de competiţie internaţională şi de fair play. Copiii au avut în fiecare zi mai multe activităţi în afara patinoarului, dar şi concursuri pe gheaţă. În condiţiile în care nu am avut antrenamente pe gheaţă din 1 aprilie, rezultatul este foarte bun. S-a văzut că suntem pe drumul cel bun în ceea ce priveşte programul de pregătire la copii. Munca echipei de antrenori de la Corona nu a fost în zadar! Îi felicit pe toţi copiii pentru dăruirea pe care am văzut-o și pentru spiritul de echipă arătat. Şi francezii au rămas plăcut surprinşi de nivelul bun al formației noastre şi ne-au spus că ar vrea să viziteze România şi să particepe la un turneu organizat de noi. Le mulţumesc părinţilor, sponsorilor şi organizatorilor pentru suport. De remarcat și implicarea şi dăruirea părinţilor lui Hugo şi a tuturor voluntarilor, membrilor şi sportivilor de la clubul Dunkerque, pentru organizarea excelentă a acestui eveniment. Copiii s-au simţit extraordinar. Sper că o să revenim şi la anul”, a declarat antrenorul Evgheny Pysarenko.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare