Sport

BRAȘOV – PREMIERĂ ÎN ROMÂNIA!!! Găzduim un Campionat Mondial de winter triathlon!!!

 

Federația Română de Triatlon a anunțat că aproximativ 300 de sportivi din 22 de țări vor participa în ianuarie 2018 la Campionatul Mondial de winter triathlon care va fi organizat la Cheile Grădiștei, în județul Brașov. Această competiție va avea loc pentru prima dată în țara noastră.

În acest sens, ministrul Tineretului și Sportului, brașoveanul Marius Dunca, a relatat: „Sunt convins ca acest Campionat Mondial de winter triathlon va deveni un reper internațional pentru iubitorii sportului și va așeza România la locul pe care îl merită”.

Potrivit organizatorilor, sportivii români cei mai bine cotați care vor lua startul la evenimentul de la Cheile Grădiștei sunt Viorel Pălici și Marian Dănilă, ocupanți ai locurilor 11, respectiv 15 la Europenele din 2017 desfășurate în Estonia, precum și para-triatlonistul Robert Tămârjan, câștigator al medaliei de argint la Europenele menționate.

Campionatul Mondial de winter triathlon va fi transmis de Telekom Sport, directorul general al postului TV, Vlad Enăchescu, declarând: „Încă de la înființare, în 2010, am oferit telespectatorilor nostri competiții premium, dar ne-am și implicat activ în organizarea și mediatizarea întrecerilor sportive din România. Maratonul Internațional Brașov și Mișcarea Face Bine sunt doar două dintre proiectele susținute de noi și în care ne-am implicat ca sponsori, parteneri media, dar și participanți activi, umăr la umăr lângă alți sportivi. Implicarea în susținerea Campionatelor Mondiale de winter triathlon a venit astfel firesc, vom promova această competiție, care sperăm să aducă la start cei mai buni concurenți și să fie un spectacol sportiv de succes”.

La Mondialul de winter triathlon, sportivii de elită vor alerga 8 kilometri pe zăpadă, vor parcurge 14 kilometri de mountain bike tot pe zăpadă și vor face 12 kilometri de schi fond.

Categoriile de concurs sunt: Elite, Under 23, Junior, Paratriathlon și Age Group.

„Fiind proprietar, dar și proiectant al bazei sportive, voi asigura sprijinul în buna desfășurare a competiției. Construirea bazei sportive în interiorul resort-ului turistic a plecat de la dorința mea de a ajuta sportul în general, oferind condiții corecte de antrenament și cantonament. O frumoasă răsplată a fost organizarea a două Campionate Mondiale de biatlon și a unui Campionat Mondial de schi fond, precum și a unui Festival Olimpic de iarnă”, a afirmat Ovidiu Gârbacea, artizanul a tot ceea ce înseamnă Cheile Grădiștei pentru sportul românesc, în special pentru disciplinele de iarnă.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare