Sport

BRAȘOV. Play-off LNH. Gălățenii cu provocările, Corona cu victoria

 

Prima partidă a seriei Corona Brașov – Dunărea Galați, din semifinalele Ligii Naționale de hochei pe gheață, care a avut loc marți seară la Patinoarul „Olimpic”, a fost una care nu a făcut cinste acestui sport.

Oaspeții, net inferiori din punct de vedere hocheistic, au avut un singur scop, să provoace și să lovească. Din păcate, „lupii” au intrat în jocul moldovenilor și a rezultat o partidă echilibrată, care se putea încheia cu o surpriză. Deși nu este o scuză pentru brașoveni, care ar fi trebuit să nu fie impresionați de trucurile rivalilor, ceea ce au făcut cei de la Dunărea nu are nici o legătură cu fair-play-ul și cu sportul.

Încă din startul partidei, jucătorii de la Galați au folosit crosele pentru a lovi și nu a durat mult până când ai noștri au cedat acestor presiuni. Gareth Clarke a fost ținta principală a moldovenilor. Cunoscut pentru temperamentul său, hocheistul de la Corona a fost agresat și lovit la nivelul feței, la o fază în care pucul era departe de el. Imediat, Clarke s-a revanșat și i-a administrat o corecție dură lui Georgescu, acesta din urmă ajungând la spital pentru câteva copci. Deși au dominat începutul partidei, „lupii” s-au văzut conduși după reușita lui Rusnak. Până la prima pauză, Corona a întors rezultatul, grație golurilor marcate de McDonald și Klempa. Repriza a doua a fost la fel de încâlcită, singura reușită fiind a lui Durkech, care a restabilit egalitatea. În minutul 46, după o eroare mare a lui Nagy Csaba, oaspeții au trecut în avantaj, Bushbacher învingându-l pe Toke. Până la urmă, în ultimele zece minute, „lupii” și-au amintit că trebuie să joace și au arătat că sunt peste rivalii lor. Arpad Mihaly a făcut 3-3 în minutul 52, iar McDonald, servit ideal de Gliga, a punctat pentru 4-3.

Astfel, Corona Brașov a preluat conducerea în seria care se joacă în sistemul cel mai bun din cinci meciuri. A doua partidă are loc diseară, tot la Patinoarul „Olimpic”, urmând a fi livetxet pe www.mytex.ro.

„În primele 10-15 minute am dominat, nu a fost pericol pentru noi. Apoi am făcut câteva greșeli, ne-am jucat cu focul. A fost 3-2 pentru Galați, dar cel mai important este că am revenit și că am obținut prima victorie în serie. Am avut momente bune, dar am făcut și greșeli, pe care nu trebuie să le mai repetăm. Cei de la Galați au încercat să joace rolul victimei. Clarke s-a bătut, dar el este cel care a fost atacat neregulamentar la nivelul feței. Este război… Au fost multe simulări. Rivalii încearcă să păcălească arbitrii. Nu va fi ușor, dar dacă ne facem jocul suntem echipa mai bună”, a declarat, la final, tehnicianul Martin Lacroix.

FOTO: Daniel-Maximilian Milata


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button