Sport

BRAȘOV. Planurile primarului George Scripcaru pentru ACS SR Municipal. „Noi vrem să luăm palmaresul, brand-ul FC Brașov”. Stadionul „Tineretului” ar putea fi demolat

 

Primarul George Scripcaru a oferit un interviu pentru Pro Sport, în care a vorbit despre un subiect important pentru fanii fotbalului brașovean, proiectul gândit pentru viitorul grupării ACS SR Municipal, care ar putea deveni FC Brașov.

„Suporterii au plecat singuri la drum. Noi avem în vedere un concept la care vom avea o implicare în următoarea perioadă, am avut câteva analize… Nu vreau să dau prea multe detalii acum. Avem o strategie, urmează doar să ne punem la punct datele. Stăm foarte mult după procedura de rezolvare a insolvenţei a celor de la FC Braşov, care ne ţine pe loc ca infrastructură, cât şi ca tot ce înseamnă partea instituţională. Noi vrem să luăm palmaresul, brand-ul, baza sportivă care este, teoretic, a noastră. Mă refer la patrimoniu. Sunt nişte elemente de infrastructură care sunt într-o procedură de faliment, cel care administrează falimentul nu înţelege acest lucru şi ar vrea să-i dăm o grămadă de bani, miliarde, pe nişte betoane pe care noi vrem să le demolăm. E o chestiune procedurală care ne încurcă. Am pornit discuţiile cu cei de la ACS SR să găsim o soluţie şi cred că timpul ne va demonstra că o să facem acest lucru, pentru că altfel altă variantă nu există. Poate, în paralel, se va rezolva acest lucru din punct de vedere procedural ca şi gestionare a situaţiei de faliment. Practic, blochează foarte multe lucruri şi noi stăm spectatori şi nu avem ce face, pentru că alţii administrează şi gestionează acest lucru. Poate că şi aici este o strategie, unii care gestionează anumite situaţii de faliment poate au tot interesul s-o lungească foarte mult, deşi ar fi cel mai bine s-o rezolve rapid, să înţeleagă că altă soluţie nu există. Terenul este al nostru, stadionul este al nostru. Doar nişte betoane sunt ale fostei societăţi FC Braşov care, practic, azi nu mai există şi unii încă mai stau la colţ şi aşteaptă miliarde de lei din banii Municipiului, lucru care sigur nu se va întâmpla. L-am mandatat pe Adrian Szabo, care este responsabilul nostru, să ne prezinte o situaţie în următoarea perioadă. Noi suntem acum într-o situaţie în care nu putem spune vorbe mari. Mă interesează să avem primii paşi, primele lucruri făcute ca structură de bază. Având toate aceste lucruri puse la punct, sigur că vom avea o strategie care să ne ducă şi în direcţia bună. Deocamdată, să nu sărim nişte etape. ACS SR este în liga a treia, de aici putem să pornim şi să gândim o structură, dacă lucrurile merg aşa cum vrem noi. Poate că, în doi ani de zile, putem ajunge la o formulă de un anumit nivel. Nici nu trebuie să facem lucrurile artificial, să ne raportăm la poveşti. Ar fi incorect şi neserios din partea noastră”, a declarat Scripcaru pentru sursa citată.

Edilul a vorbit și despre mult anunțata sală polivalentă, dar și despre modernizări la stadioanele din Brașov.

„În paralel, vrem să facem şi investiţii. Este un proiect pe care o să-l facem. Fotbalul va avea o perspectivă, Braşovul merită acest lucru. La Stadionul Metrom va trebui să refacem dotări, infrastructură, sală de pregătire, cantină pentru sportivi, pentru copii, e un proiect foarte mare. La fel şi pe Stadionul Carpaţi, unde am mutat liceul sportiv, vom corela baza sportivă, investiţia va fi corelată cu infrastructura sportivă care va putea fi folosită şi de liceul sportiv, dar şi de sportivii de la Corona. Sala polivalentă este un proiect de 20 de milioane de euro care e în procedură de achiziţie. Au fost patru oferte, să vedem acum care dintre ele va fi validată. Iar Stadionul Tineretului, odată cu rezolvarea procedurii falimentului, va trebui să fie preluat de către noi şi să facem ceea ce trebuie şi din punct de vedere al infrastructurii şi pe partea asta de competiţie sportivă, să găsim o soluţie împreună. Eu vreau să facem investiţii în acest stadion, să demolăm ce este acolo şi să vedem ce e de făcut ca şi infrastructură, ca şi dotări, ca şi logistică. Nu trebuie să facem stadioane mari, ca după să facem ce? Important este să facem cum am făcut cu hocheiul. Am făcut echipă, am făcut şi patinoar între timp şi se pare că am făcut o treabă bună”.

Articole asemănătoare

Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button