Sport

BRAȘOV. Planuri mari la ACS Transilvania după titlul cucerit de junioarele 2. „Următorul obiectiv, să câștigăm «aurul» la junioare 1”

 

Echipa de handbal junioare 2 de la ACS Transilvania Brașov a dat lovitura în acest sezon și a cucerit titlul național.

„A fost un an frumos pentru echipa noastră. Am dominat grupa în sezonul regulat, am trecut cu brio de turneul semifinal, iar la turneul final echipa a strălucit și a impresionat pe toată lumea. Nu a fost ușor, au fost și momente de răscruce, am întâmpinat multe dificultăți, dar seriozitatea și dorința de a face performanță ne-au ajutat. Pentru clubul nostru, acest titlu reprezintă o încununare a muncii, o răsplată pentru toate eforturile pe care le-am făcut și, mai ales, o confirmare a valorilor pe care le-am susținut și le-am promovat. Este un model de succes, având în vedere că acest club a construit prin forțe proprii, în numai 3 ani, o formație campioană națională, iar șase sportive ale acestei echipe au fost convocate la loturile naționale. Rezultate foarte bune am avut și la celelalte grupe. Piramida este formată la secția de handbal, iar faptul că există continuitate de la o grupă de vârstă la altă constituie un factor esențial în atingerea obiectivelor. Astfel, în acest sezon am avut șase echipe calificate în turneele semifinale, patru la fete și două la băieți, și patru echipe calificate în turneele finale”, a declarat directorul ACS Transilvania, Marius Fetti.

În doi ani, în Liga Națională

Conducătorii clubului au, însă, obiective importante și pentru viitor. Primul, câștigarea „aurului” la junioare 1 în campionatul următor. Apoi, în viitor se intenționează formarea unei echipe de senioare, care să înceapă în Divizia A și să promoveze în Liga Națională.

„Pentru sezonul următor, rezultatul din acest an ne obligă la un singur obiectiv, titlul național la junioare 1. Avem un nucleu format din cele mai bune jucătoare din țară, componente ale loturilor naționale, dar pentru că țintim tot mai sus, vom întări și mai mult lotul în această vară. Toate jucătoarele au contract cu noi până la 23 de ani, deci nimeni nu va pleca. Echipa își va urma traseul firesc, vom concura la junioare 1, mai avem încă multe de arătat, însă dorim să facem pași siguri, să păstrăm continuitatea la toate categoriile. Având în vedere valoarea jucătoarelor, am fost tentat să fac echipă pentru Divizia A din acest an, dar după o analiză atentă și obiectivă, am hotărât că e în interesul echipei și al sportivelor să nu ardem etapele, să avem răbdare. Avem sportive foarte talentate, care în 2-3 ani vor ajunge nume mari în handbalul românesc. Echipa de senioare este parte din proiectul nostru. Așa cum am spus, așteptăm să ne vină timpul, să fim pregătiți din toate punctele de vedere. Avem potențial și, dacă ne menținem și vom avea susținere, peste un an ne înscriem în Divizia A cu obiectiv de promovare în Liga Națională. E prea devereme să mă pronunț în legătură cu numele antrenorului, dar am lucrat până acum cu profesioniști și voi cauta în continuare să atrag în acest proiect oameni de valoare, dăruiți cu pasiune și încredere în ceea ce fac”, a adăugat Marius Fetti.

„Poate vine și Primăria lângă noi. Aceste sportive sunt ale Brașovului și fac cinste acestui oraș”

Fiind un club privat, ACS Transilvania trăiește în mare măsură din venituri proprii, Fetti puncâtând: „Bugetul se compune în cea mai mare parte din venituri proprii și sponsorizări, motiv pentru care performanța noastră merită apreciată și mai mult. Am primit sprijin și de la Consiliul Județean Brașov, în cadrul programului «Sportul de performanță», și vreau să le mulțumesc pe această cale pentru deschiderea, corectitudinea și transparența de care au dat dovadă. Deși sumele au fost mici în raport cu cheltuielile pe care le avem, ne-au fost de mare ajutor, fiind singurul sprijin din partea autorităților locale. Din partea Primăriei nu am primit nimic până acum, deși aceste sportive sunt ale Brașovului și fac cinste acestui oraș prin performanțele lor. Sperăm ca măcar de acum încolo Primăria să-și îndrepte atenția și către ele, deoarece, la fel că alți sportivi, merită să fie promovate și susținute. În forma actuală, această echipă reprezintă viitorul handbalului brașovean, avem sportive cu un potențial extraordinar, care pot atinge performanțe. Îmi doresc ca autoritățile locale să aibă o viziune comună, unitară și să nu irosească șansa de a valorifica aceste talente. Nu cred că mai există vreun oraș cu un asemenea potențial în sectorul juvenil la handbal. Dacă s-ar investi acum, la acest nivel, Liga Națională ar deveni o poveste de succes pentru Brașov în viitorul apropiat. Categoric, nu se poate face echipă de Liga Națională doar din investiții private, costurile sunt mult prea mari, iar implicarea autorităților locale este absolut necesară și obligatorie în acest sens. Toate echipele din ligă sunt susținute de autorități locale, lucru absolut normal în sportul de performanță la acest nivel. La Brașov avem o pepinieră extraordinară, cu jucătoare de perspectivă, trebuie găsită o formulă, în măsura în care se dorește, pentru ca ele să rămână ale Brașovului și să realizeze performanțe pentru Brașov. Noi vom continuă să investim în sectorul juvenil. O parte a proiectului nostru vizează și revitalizarea handbalului masculin. Lucrăm și pe acest segment, iar rezultatele încep să apară, Clubul Sportiv Transilvania Brașov fiind prezent cu două echipe de băieți în fazele finale ale campionatului național de juniori și minihandbal din acest an”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button