Sport

BRAȘOV. PERFORMANȚĂ. Olimpia CSU, pentru al doilea an consecutiv în finala Cupei României. Surpriză uriașă la Sf. Gheorghe

 

Olimpia CSU este prima echipă de club din Brașov care are șansa de a cuceri un trofeu în acest sezon.

Formația antrenată de Dan Calancea, Nenad Marinkovic și Miruna Crasnic s-a calificat pentru al doilea an consecutiv în finala Cupei României la baschet feminin. La Sf. Gheorghe, în penultimul act al competiției, trupa de la poalele Tâmpei a trecut fără probleme de Sirius Tg. Mureș, 72-57, pe sferturi 20-10, 22-17, 20-16, 10-14, după un meci pe care l-a controlat de la un capăt la celălalt. Cu Adrienne Webb în zi fastă și cu Ioana Ghizilă și Maria Ferariu excelente la coordonare în absența Michaelei Houser, „olimpicele” nu au avut nici o emoție, pe final antrenorul Dan Calancea mizând pe o formulă în care și-au găsit loc toate junioarele din lot.

Astfel, pentru al doilea an consecutiv, Olimpia CSU Brașov va avea ocazia să joace cu trofeul pe masă, performanță pe care nu au reușit-o formații cu bugete mult mai mari din baschetul feminin românesc.

Pentru Olimpia CSU au marcat: Webb – 20 p, Higgins – 16 p, Pesovic – 14 p, M. Ferariu – 9 p, Ghizilă – 6 p, Crăciun – 5 p, Ardelean – 2 p.

În cealaltă semifinală a competiției s-a produs o surpriză uriașă, CSM Târgoviște dispunând cu 58-55, pe sferturi 12-14, 11-16, 13-13, 22-12, de Sepsi Sf. Gheorghe, deținătoarea trofeului și campioana en-titre a României.

„Ne-am dorit foarte mult această calificare. Am fost o echipă și ne-am ajutat pe teren. Asta contează enorm mai ales pentru noi junioarele să fim încurajate de jucătoarele cu experiență. Am muncit mult și cred că am meritat această calificare. Acum trebuie să ne luăm revanșa în fața celor de la Târgoviște, care ne-au învins acasă în campionat. Sperăm să vină și trofeul”, a declarat Maria Ferariu.

La rândul său, tehnicianul Dan Calancea a punctat: „Trebuie să felicit echipa din Tg. Mureș, au fost multe meciuri în acest sezon în care s-a autodepășit. Ne așteptam la un meci greu, acest sistem K.O. oferă șanse tuturor formațiilor și asta s-a văzut în semifinale. Până la urmă am câștigat mai ușor decât ne gândeam. Probabil, echipa din Tg. Mureș nu a mai rezistat fizic după partida din sferturi cu Alexandria. Sper că vom face un meci bun și în ultimul act. Este a doua finală în doi ani pentru noi, acum cu un alt adversar (în sezonul trecut a fost Sepsi Sf. Gheorghe – n.r.). Am pierdut ulimul meci cu Târgoviște, dar atunci veneam chiar după accidentarea Michaelei Houser și nu am găsit soluțiile cele mai bune. Să nu uităm că în turul campionatului, când am fost în formulă completă, am câștigat. Probabil, CSM Târgoviște pornește cu prima șansă, dar vom face tot posibilul să cucerim trofeul”.

Finala Cupei României la baschet feminin, CSM Târgoviște – Olimpia CSU Brașov, va avea loc astăzi, de la ora 16.45, la Sf. Gheorghe.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button