Sport

BRAŞOV. Pas spre normalitate! „Lupii” să se desprindă de Corona și să aibă finanțare privată…

 

Echipa de hochei pe gheaţă s-ar putea rupe în viitor de clubul Corona, planul fiind ca formaţia de seniori să nu mai fie finanţată din bani publici, ci să treacă la finanţare privată. Un pas normal în sport, Primăria Braşov urmând să rămână doar partener şi să asigure infrastructura.

Emilian Cernica a vorbit despre acest proiect în emisiunea „Azi în Braşov” de la RTT.

„Pe termen mediu şi lung, trebuie să rupem echipa de hochei seniori de club şi să o facem privată. Am putea atrage mai mulţi sponsori. Pe de altă parte, ar trebui să începem şi noi să respectăm legislaţia europeană, să nu mai finanţăm de la buget sportul de performanţă. Că poate fi susţinut e una, dar nu se poate să fie în totalitate finanţat de la bugetul local. Rămâne de văzut ce vom face, dar cel puţin echipa de seniori trebuie să o ducem în privat, cu susţinere prin infrastructură de municipalitate. Pe Corona Braşov să rămână, eventual, centrul de copii şi juniori, care să dea echipei de seniori cei mai valoroşi jucători. Sunt lângă mine oameni de afaceri care sunt gata să pună umărul la o astfel de construcţie”, a spus Cernica.

Totodată, el a vorbit şi despre înfiinţarea unei ligi cu echipe din estul Europei: „Ne gândim să organizăm cu Federaţia Română de Hochei pe Gheaţă o competiţie pe această zonă. Dacă vom avea şi aeroport, va fi mai uşor. Asta este, oricum, pe termen lung”.

Din informaţiile mytex.ro, se pare că una dintre variante este o ligă în care să vină echipe din Serbia, Slovenia, Slovacia şi probabil Ucraina.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare