Sport

BRAȘOV. „Olimpicele” promit un nou sezon bun. Victorie clară în primul meci din Liga Națională de baschet feminin. Aliyyah Handford, noua conducătoare de joc

  • aliyyahhandford.jpg
 

Cea mai bună echipă a orașului în ultimii doi ani, în care a jucat patru finale, Olimpia Brașov promite un nou sezon în care se poate implica în lupta pentru medalii în baschetul feminin românesc.

În prima etapă a Ligii Naționale, „olimpicele” s-au impus clar pe un teren greu, la Arad, 94-80, pe sferturi 23-20, 26-15, 18-22, 27-23, cu gruparea locală FCC ICIM.

Chiar dacă nu a reușit să puncteze, Ana Pop, la doar 15 ani și o lună, a devenit cea mai tânără debutantă în Liga Națională de când s-a imtrodus sistemul cu jucătoare străine.

Totodată, formația de la poalele Tâmpei a făcut o schimbare importantă în lot. Astfel, după ce s-a renunțat la Ashley Morrissette, iar Michaela Houser a declinat în ultimul moment oferta de a revenit, brașovenii au ales-o pentru poziția 1 (conducător de joc) pe Aliyyah Handford (foto 2), 23 de ani, care în sezonul trecut a evoluat în Polonia, la AZS Lublin UMCS. Ea a terminat colegiul la St. John’s, unde a avut o carieră spectaculoasă, devenind prima jucătoare care a marcat 2.000 de puncte din istoria formației.

În meciul de la Arad, pentru Olimpia Brașov au marcat: Durrett – 25 p, Pesovic – 17 pcte, Irimia – 16 p, Handford – 13 p, Higgins – 12 p, Kazlauskaite – 5 p, Dănălache și Moraru – câte 3 p.

„Ştiam că ne aşteaptă un meci foarte greu. Am schimbat conducătorul de joc cu 3 zile înainte de partidă şi ne-am asumat un risc foarte mare, însă toate fetele au evoluat exemplar. Diferenţa de pe tabelă putea fi şi mai mare, dar pe noi ne-a interesat să joace toate fetele. Toate au contribuit la această victorie minunată pe terenul unei echipe puternice”, a declarat tehnicianul Dan Calancea.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Citeşte şi...
Close
Back to top button