Sport

BRAȘOV. „Olimpicele”, fără greșeală pe teren propriu

  • olimpia1_258941.jpg
 

Olimpia CSU Brașov a făcut un nou meci excelent în Liga Națională de baschet feminin.

Aseară, la Sala Sporturilor „D. P. Colibași”, formația pregătită de Dan Calancea, Nenad Marinkovic și Miruna Crasnic a dispus cu 87-76, pe sferturi 24-24, 27-13, 21-20, 15-19, de ICIM Arad.

După un prim sfert echilibrat, echipa noastră a dominat a doua jumătate a primei reprize și s-a desprins la 14 puncte, 51-37. Diferența a continuat să crească și în sfertul al treilea, Pesovic&Co. ajungând la un avans de 20 de puncte, 68-48. Pe fondul unei căderi fizice a formației noastre, normală în condițiile în care momentan lotul este unul redus numeric, oaspetele au început cursa de urmărire și până la ultima pauză s-au aproiat la 13 puncte. Sfrtul al patrulea a fost unul greu pentru gruparea de la poalele Tâmpei, care și-a văzut avantajul spulberat. Cu două minute înainte de expirarea timpului regulamentar, Olimpia conducea cu 79-75 și finalul se aununța unul de foc. NU a fost așa, pentru că „alb-albastrele” au reușit să treacă peste toate problemele și au apăsat decisiv pe accelerație. S-a încheiat 87-76 și Olimpia CSU a revenit pe poziția a doua a clasamentului, la egalitate cu CSM Satu Mare, ambele cu 3 victorii și o înfrângere. Lider este Sepsi Sf. Gheorghe, grupare care a câștigat cele patru partide jucate până acum.

Aseară, patru sportive au fost pe parchet aproape fără întrerupere. Pesovic și Podar au jucat 40 de minute, Fereczi a „ratat” doar 43 de secunde, iar Bartee a evoluat aproape 38 de minute. Nici Arsenic nu a fost departe, ea bifând aproape 33 de minute. Toate punctele au fost reușite de aceste sportive. Astfel, este evident faptul că Olimpia CSU Brașov mai are nevoie de transferuri, pentru că este imposibil să evoluezi meci de meci în aceste condiții.

Pentru Olimpia CSU au marcat: Bartee – 29 p, Pesovic – 22 p, Ferenczi – 16 p, Arsenic – 15 p, Podar – 5 p.

„Au fost trei sferturi extraordinare. Ne-am distanțat la un moment dat la 20 de puncte. Diferența putea fi și mai mare dacă am fi avut soluții pe bancă. Este inuman ce fac aceste fete pe teren. Rotația nu ne permite să jucăm așa cum ne dorim, dar și în aceste condiții fetele au luptat admirabil. Aradul s-a apropiat amenințător pe final, dar nu decisiv. Victoria este cât se poate de meritată și nu a fost pusă niciodată în pericol. Îmbucurător este că echipa marchează mult meci de meci. Fetele depun un efort extraordinar, dar este infernal să joci cu o rotație atât de mică. Este din ce în ce mai greu. Meciurile vin din cinci în cinci zile și oboseala se acumulează. Am mai spus, mai așteptăm puțin. Eu mi-aș dori să aducem două jucătoare imediat, dar știm pe ce buget contăm și cred că trebuie să mai așteptăm, pentru ca să facem cele mai bune mutări pentru noi în vederea play-off-ului”, a declarat antrenorul Dan Calancea.

Pentru Olimpia CSU Brașov urmează un nou meci pe teren propriu, cu CSM Târgoviște, sâmbătă, de la ora 19.45, după confruntarea Corona Brașov – SCM Rm. Vâlcea din Liga Națională de handbal feminin.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Citeşte şi...
Close
Back to top button