Sport

BRAȘOV. „Olimpicele” de nerecunoscut. Echipa noastră a ratat șansa de a juca pentru un trofeu european

 

După un parcurs excelent în faza grupelor, Olimpia CSU Brașov a capotat în primul moment important al Cupei Europei Centrale la baschet feminin.

Deși a jucat pe teren propriu, Brașovul primind organizarea turneului Final 4, echipa noastră a pierdut surprinzător în semifinale, în fața formației BC Pharmaserv Marburg.

„Olimpicele” au făcut un meci prost, multe jucătoare fiind departe de potențialul lor. Kristina Higgins, cea mai bună recuperatoare a Ligii Naționale, cea care încheia constant în double-double, a făcut simplu act de prezență în acest meci. În cele 24 de minute în care s-a aflat pe parchet a reușit performanța de a rata toate aruncările pe care le-a încercat din acțiune. 0 din 9 încercări și un procentaj incredibil, 0%. Apoi, Aliyyah Handford a încheiat cu 10 reușite din 27 de aruncări din acțiune, iar la libere a transformat doar două dintre cele șapte încercări. Sub nivelul ei obișnuit a fost și Biljana Pesovic, în timp ce Ana Radovic, venită recent sub Tâmpa, nu a adus, cel puțin până acum, nimic deosebit. Dacă pe atac lucrurile au stat prost, în apărare a fost și mai rău, iar nemțoaicele au făcut ce au vrut sub panoul „olimpicelor”. În aceste condiții, Marburg, o echipă modestă, dar disciplinată, nu a avut probleme, și s-a impus meritat, 83-68.

În finala care va avea loc mâine, de la ora 18.00, Marburg se va duela cu CSM Satu Mare, care a câștigat prima semifinală, 81-62, cu CSU Alba Iulia. În deschidere, de la ora 16.00, Olimpia CSU și CSU Alba Iulia se vor duela pentru „bronz”.

„A fost un meci în care am alternat momentele foarte proaste cu cele bune. Din păcate, momentele mai puțin reușite ne-au costat. Apărarea noastră a fost visătoare. Echipa din Marburg s-a caificat meritat în finală. A fost o șansă mare pentru noi, dar s-a văzut că rivalele joacă de trei ani împreună. Sunt mul mai omogene, iar acest lucru a contat mult”, a declarat antrenorul Dan Calancea.

FOTO: Fun Sport


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button