Sport

BRAȘOV. „Olimpicele” au trecut peste înfrângerea de la Cluj și au învins-o clar pe Phoenix Galați

 

Olimpia CSU și-a respectat statutul de favorită în confruntarea cu Phoenix Galați din etapa a 5-a a Ligii Naționale la baschet feminin și s-a impus clar, 81-62, pe sferturi 18-19, 23-12, 19-14, 21-17. Meciul de la Sala Sporturilor „D. P. Colibași” a început cu Mariana Târcă în prim plan, antrenoarea Coronei fiind invitată pentru a da startul confruntării.

După un început ezitant al „olimpicelor”, oaspetele s-au desprins la 11-3. Imediat, antrenorul Dan Calancea a cerut time-out și lucrurile au început să funcționeze. Cu Adrienne Webb în zi de grație, formației de sub Tâmpa i-a ieșit aproape totul, atât în apărare, cât și în atac, iar scorul final a reflectat diferența de valoare dintre cele două grupări.

„Este victoria echipei, toată lumea a contribuit la acest succes. Am fost cu adevărat o echipă. Am început mai slab, am fost puțin confuze, dar după timpul de odihnă cerut de antrenorul nostru ne-am adunat, am realizat ce trebuie să facem și am dat totul pe teren”, a declarat Adrienne Webb.

Apoi, „KK” Houser, conducătoarea de joc a grupării de sub Tâmpa a punctat: „Veneam după o înfrângere, am avut ceva de arătat în această confruntare și am reușit o victorie de care aveam nevoie”.

În fine, antrenorul Dan Calancea a menționat: „Un joc bun făcut de întreaga echipă, atât în faza defensivă, cât și în cea ofensivă. Au fost și greșeli care m-au deranjat, dar acestea sunt inerente într-un meci. Fetele merită felicitate pentru modul în care au luptat și pentru ceea ce au arătat pe teren. A fost un început foarte ezitant, dar după primul sfert lucrurile s-au reglat. Mai e de muncă, mă aștept ca într-o lună să funcționăm în parametri maximi. Urmează un nou meci acasă, cu Iași, o confruntare poate mai dificilă ca aceasta. Întâlnim o echipă tare, care a reușit surpriza și s-a impus la Arad. Au reușit să aducă și o jucătoare extraordinară, de WNBA, care în primele meciuri jucate în România a marcat 26, respectiv 30 de puncte. Trebuie să avem o nouă evoluție solidă și să obținem victoria și în acel duel”.

În disputa cu Phoenix Galați, pentru Olimpia CSU au marcat: Webb – 29 p, Houser – 23 p, Pesovic și Higgins – câte 10 p, Ardelean – 5 p, Crăciun – 4 p.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button