Sport

BRAȘOV. „Olimpicele” au făcut primul pas spre calificarea în semifinalele Ligii Naționale de baschet feminin

 

Prima partidă a confruntării dintre Olimpia CSU Brașov și Phoenix Galați a avut loc în această seară la Sala Sporturilor „D. P. Colibași”.

După trei săptămâni de pauză, în care antrenorul Dan Calancea nu a avut la dispoziție jucătoare importante, plecate la echipele naționale, Olimpia CSU Brașov nu a reușit o partidă foare bună, formația de la poalele Tâmpei părând departe de forma pe care a arătat-o în sezonul regulat.

În prima repriză, oaspetele au condus pe tabelă, diferența maximă fiind de zece puncte, 29-19. Până la pauză, „olimpicele” au revenit, iar la cabine s-a intrat la egalitat, 39-39. Sfertul al treilea a început tot cu echipa vizitatoare la conducerea ostilităților. Trei coșuri de trei puncte marcate consecutiv de Bartee și Irimia, ultima cu două astfel de reușite, au dat semnalul revenirii formației de la poalele Tâmpei. Olimpia a trecut în avantaj, iar înaintea ultimelor zece minute conducea cu 61-56. Sfertul decisiv a fost unul echilibrat. Echipa antrenată de Dan Calancea și Nenad Marinkovic a condus până cu un minut și 19 secunde înainte de expirarea timpului regulamentar când Phoenix a trecut în față, 75-73. Victoria „olimpicelor” a venit pe mâna căpitanului Gabriela Irimia, care a scuturat plasa de la trei puncte cu 9 secunde rămase pe tabelă. Apoi, Bartee a marcat două libere și a stabilit scorul final, 78-75. Ar mai fi de remarcat și prestația pe faza ofensivă avută de Janae Sharpe, care a încheiat meciul cu 29 de puncte.

Pentru învingătoare au marcat: Sharpe – 29 p, Irimia – 21 p, Bartee și Pesovic – câte 10 p, Ardelean – 6 p, A. Ferariu – 2 p. 

Astfel, Olimpia CSU Brașov conduce cu 1-0 în serie, meciul al doilea fiind programat vineri, la Galați. Dacă va fi nevoie, partida decisivă va avea loc luni, la Sala Sporturilor „D. P. Colibași”.

„Ne așteptam la un meci extrem de dificil, ținând cont de faptul că în ultimele trei săptămâni nu am avut niciodată mai mult de șapte jucătoare la antrenament. După o pauză atât de lungă e normal ca echipa să nu joace la potențial maxim, dar până la urmă este 1-0 pentru noi și asta e cel mai important. Deși am lucrat acest aspect la ultimele două antrenamente, tranziția noastră defensivă nu a funcționat la parametri normali. Nu e în regulă și sperăm să remediem acest lucru până la confruntarea a doua. La Galați va fi un joc la fel de echilibrat. Presiunea mai mare va fi pe adversare. E posibil să ne impunem și să câștigăm seria, la fel cum se poate să pierdem și să avem un meci decisiv, luni”.

„Important este că am reușit să revenim după ce am fost conduse și am câștigat această primă partidă. La Galați sper să «închidem» seria, nu mai vrem un al treilea meci”, a punctat Gabriela Irimia.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button