Sport

BRAȘOV. Olimpia, victorie cu emoții în meciul cu Phoenix Galați. Dan Calancea: „Au fost mai multe aspecte care nu au funcționat la parametri normali, dar este ceva firesc”

 

Olimpia Brașov a reușit a doua victorie consecutivă în Liga Națională de baschet feminin, 62-61, pe sferturi 20-12, 15-16, 12-9, 15-24, cu Phoenix Galați.

Dacă rezultatul a fost unul pozitiv, jocul formației de la poalele Tâmpei a fost unul modest, fiind clar faptul că tehnicianul Dan Calancea are mult de lucru pentru a aduce echipa la nivelul așteptat.

Un meci cu multe erori atât pe atac, unde încă relațiile suferă, cât și pe apărare. Chiar și în condițiile unei evoluții mediocre, „olimpicele” au controlat partida până în ultimul sfert, în care au intrat cu un avans consistent, 47-37, pe care ar fi trebuit să îl gestioneze fără probleme. Nu a fost așa și în doar două minute oaspetele s-au apropiat la două lungimi, 45-47. Phoenix a trecut chiar în avantaj, 54-53, cu 4 minute rămase pe tabelă. Higgins și Durett au finalizat imediat din pasele perfecte ale Biljanei Pesovic, Higgins a transformat și două libere, iar Olimpia s-a desprins la șase puncte, 61-56 cu 120 e secunde rămase din timpul regulamentar. Totuși, emoțiile nu le-au ocolit pe brașovence. Gruparea din Moldova a venit din nou la o lungime, 60-61, iar Handford a făcut 62-60 cu o liberă transformată. Pe ultimul atac, King a beneficiat de două libere, dar a marcat-o doar pe prima. Dumitrache a recuperat și a avut șansa de a aduce victoria pentru vizitatoare, însă a ratat și punctele au rămas sub Tâmpa.

Pentru Olimpia Brașov au marcat: Handford – 20 p, Pesovic – 15 p, Durett – 12 p, Higgins – 8 p și Irimia – 7 p.

„Nu am spus doar din complezență că ne așteaptă un meci dificil cu Galațiul, eram conștient de asta. Din păcate, fetele nu au înțeles acest lucru. Totuși, e normal să apară o astfel de evoluție în debutul sezonului. Au fost mai multe aspecte care nu au funcționat la parametri normali și este absolut firesc, suntem în debutul campionatului. Aiyylah Handford, conducătorul de joc, a venit abia acum o săptămână, este normal ca lucrurile să nu fie încă perfecte. Cel mai important este că am reușit să câștigăm acest meci, sunt două puncte extrem de importante, care contează în economia campionatului”, a declarat tehnicianul Dan Calancea.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare