Sport

BRAȘOV. Olimpia, pas important spre final four-ul Cupei Europei Centrale la baschet feminin

  • olimpia1_2.jpg
 

Aflată la prima participare într-o competiție europeană, Olimpia Brașov a reușit în această seară a treia victorie consecutivă în grupa A a Cupei Europei Centrale la baschet feminin și a făcut un pas important spre final four-ul întrecerii.

Formația antrenată de Dan Calancea, Nenad Marinkovic și Miruna Crasnic a câștigat la Brno, 98-82, pe sferturi 26-29, 30-16, 20-17, 22-20.

Kristina Higgins a încheiat meciul în double-double, 15 puncte și 16 recuperări. Au mai marcat penntru Olimpia Brașov, Handford – 26 p, Pesovic – 24 p, Durrett – 14 p, Dumitrache – 10 p, Kazlauskaite – 9 p.

„Fetele s-au mobilizat exemplar, am făcut un pas mare către calificarea în final four, ceea ce pentru o echipă aflată la prima experiență într-o competiție europeană este o performanță notabilă. Suntem singură formație din Brașov care reprezintă jocurile sportive de sala la nivel european”, a declarat tehnicianul Dan Calancea.

Cu 6 puncte (3 victorii / 0 înfrângeri), Olimpia Brașov ocupă prima poziție a clasamentului și este aproape sigură de calificarea în play-off. Ierarhia grupei este completată de CSU Alba Iulia 6 p (2 victorii / 2 înfrângeri), Zabiny Brno 5 p (1 victorie / 3 înfrângeri) și Flying Foxes SVS Post 4 p (1 victorie / 2 înfrângeri).

Mâine, de la ora 20.00, Olimpia va juca la Viena cu Flying Foxes SVS Post.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button