Sport

BRAȘOV. Olimpia joacă pe terenul liderului. „Respectăm adversarul, dar vrem să câștigăm la Satu Mare”

 

După pauza impusă de cele două partide disputate de echipa națională în preliminariile FIBA Women’s Eurobasket 2019, ambele pierdute, 59-80 acasă cu Slovenia, respectiv 45-87 în Franța, Liga Națională de baschet feminin se va relua în acest week-end.

Olimpia Brașov va avea parte de un derby, urmând să evolueze la Satu Mare, pe terenul liderului, grupare care nu a pierdut încă în acest sezon. Confruntarea va avea loc duminică, de la ora 15.15 și va fi transmisă de Digi Sport 3.

„A fost o pauză bună pentru echipa noastră. Am avut mari probleme cu accidentările. Acum, toate jucătoarele sunt refăcute. Urmează o perioadă extrem de dificilă, cu multe meciuri în două săptămâni. După meciul de la Satu Mare, miercuri vom juca acasă în Cupa Europei Centrale cu Brno. Săptămâna viitoare o vom încheia cu partida cu Sepsi Sf. Gheorghe. Pe 29 noiembrie avem returul cu Brno, o zi mai târziu urmând să evoluăm la Viena. Sunt multe jocuri dificile, sper să ne comportăm bine și să avem prestații solide. Încercăm să creștem de la etapă la etapă. Vom încerca să avem anumite perioade cu vârfuri de formă. Cel mai important este să atingem forma maximă pentru play-off-ul campiontului, pentru turenul Final 8 al Cupei României”, a comentat antrenorul Dan Calancea.

După cum se știe, Liga Națională de baschet feminin a rămas cu doar nouă formații după ce Phoenix Galați s-a retras din cauza problemelor financiare. „Pentru baschetul feminin românesc este trist că se întâmplă astfel de lucuri. Sper să nu mai avem parte de astfel de surprize neplăcute și să nu se mai retragă alte formații”, a opinat Calancea.

Despre confruntarea de duminică, de la Satu Mare, tehnicianul a precizat: „Mergem acolo să câștigăm. Indiscutabil, Satu Mare este favorită. O echipă solidă, cu jucătoare extrem de valoroase, dar noi vom da totul pentru a ne întoarce cu o victorie. Respectăm adversarul, dar sunt convins că putem să ne impunem la Satu Mare”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button