Sport

BRAȘOV. Olimpia CSU, victorie cu Phoenix Constanța

 

Olimpia CSU a câștigat, scor 74-60, pe sferturi 22-5, 20-23, 14-19, 18-13, confruntarea cu Știința Phoenix Constanța, din Liga Națională de baschet feminin, care a avut loc aseară la Sala Sporturilor „D. P. Colibași”.

Startul meciului a fost unul perfect pentru „olimpice”, care s-au desprins la 12-0 după primele patru minute și jumătate. Diferența a continuat să crească, după 9 minute tabela arătând 20-2. Sfertul al doilea a început în aceeași notă și în minutul 19 a fost atinsă diferența maximă dintre cele două echipe, 29-5. Oaspetele au reușit, însă, să echilibreze meciul și au început să reducă din handicap. Constănțencele s-au apropiat la nouă puncte, 53-62, în startul sfertului al patrulea, însă formația antrenată de Dan Calancea a știut să gestioneze finalul și s-a impus cu 74-60.

„Ne așteptam la un meci greu. Constanța a jucat de la egal la egal timp de trei sferturi cu Sf. Gheorghe, în deplasare. Asta spune multe despre forța acestei echipe. Este extraordinar de greu să joci și în 6-7 jucătoare. E aproape imposibil. Am început foarte bine, după care a intervenit căderea fizică, normală în aceste condiții. Noi am avut doar 7 jucătoare pentru acest duel. A fost și etapă în Campionatul Național U18 și nu am putut conta pe sportivele de acolo. Am mai spus-o, suprapunerea turneelor U18 cu etapele din Liga Națională nu este benefică pentru baschetul românesc. Este o victorie pentru care fetele au muncit enorm. Ciudat este că în sfertul 4, când mă așteptam să cădem total fizic, ele s-au mobilizat exemplar. Sper să o recuperăm pe Romina Filip până la meciul de la Târgoviște și sper să mai aducem una sau două jucătoare. Este obligatoriu. Așa, realmente nu putem continua”, a declarat antrenorul Dan Calancea.

Au marcat pentru Olimpia CSU: Pesovic – 22 p, Bartee – 17 p, Ferenczi – 13 p, Arsenic – 10 p, Podar – 9 p, Al Ash Hab – 3 p.

În clasament, Olimpia CSU ocupă poziția a patra, la egalitate cu formația de pe locul al treilea, CSM Târgoviște, ambele având câte 7 victorii și 7 înfrângeri. Cele două vor fi față în față în etapa viitoare.

FOTO: Arhivă


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare