Sport

BRAȘOV. Olimpia CSU, start în Cupa României la baschet feminin

Tianna Tarter a părăsit echipa

  • renata.png
 

Olimpia CSU Brașov debutează în noul sezon al Cupei României la baschet. În prima fază a competiției, echipa noastră se duelează cu FCC ICIM Arad, manșa tur fiind programată mâine, de la ora 19.00, la Arad. Returul se va juca sâmbătă, la Sala Sporturilor „D. P. Colibași”, de la ora 18.00.

Tianna Tarter, conducătorul de joc adus pentru acest sezon, a părăsit echipa, din cauza unor probleme medicale. Probabil, în locul ei, pentru poziția 1, va fi adusă o altă sportivă din SUA.

În schimb, Renata Szmutku (foto 2) a semnat un contract pe un an cu Olimpia CSU. Românca de 27 de ani evoluează tot pe postul de conducător de joc. În sezonul precedent a jucar la CSM Satu Mare.

„Este o dublă manșă extrem de dificilă în care fiecare echipă pornește cu șanse egale. Sper ca la sfârșitul celor două jocuri echipa care se va califica mai departe va fi Olimpia CSU Brașov. În ciuda faptului că ne confruntăm cu multe probleme, am pregătit aceste jocuri încercând să le transmit fetelor să se debaraseze de situația în care ne aflăm în momentul de față și să abordăm meciurile cu gândul la victorie. Situația e cumva asemănătoare cu cea din startul sezonului trecut și atunci ca și acum, cu 3 zile înainte de debut, am renunțat la conducătoarea de joc. Și atunci primul joc din campionat l-am avut de disputat la Arad și am câștigat acel meci. Sperăm că istoria să se repete. Echipa noastră i-a obișnuit pe iubitorii de baschet din Brașov cu rezultate excelente în ultimii ani și sunt convins că se vor mai repeta”, a declarat antrenorul Dan Calancea.

„De fiecare dată, primul joc oficial din sezon este privit de toți, sportivi, staff tehnic și spectatori, cu mare entuziasm. Faptul că întâlnim Aradul în aceste două partide reprezintă un factor suplimentar de motivație, întrucât suntem singurele echipe din prima grupa valorică ce se întâlnesc în prima manșă a Cupei României. Știm că ne așteaptă o «dublă» dificilă, având în vedere faptul că echipa arădeană s-a întărit considerabil. Noi, însă, plecăm la drum încrezătoare, știind că unite putem să facem un meci bun care la final să se concretizeze în victorie”, a punctat Romina Filip.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button