Sport

BRAȘOV. Olimpia CSU și-a luat revanșa în fața grupării din Alexandria

 

Turneul amical de baschet feminin găzduit de Sala Sporturilor „D. P. Colibași” a continuat astăzi cu partida Olimpia CSU Brașov – CSBT Alexandria. La capătul unui meci pe care l-au controlat în marea majoritate a timpului, „olimpicele” s-au impus cu 71-57, pe sferturi, 23-16, 18-16, 13-18, 17-7.

Pentru formația antrenată de Dan Calancea au marcat: Webb – 18 p, Higgins – 17 p, Pesovic – 15 p, Ghizilă – 10 p, Aedelean – 8 p, Houser – 3 p.

Altfel, după retragerea formației din Alba Iulia, Federația Română de Baschet a făcut un țimtar nou pentru Liga Națională feminină, care va debuta pe 1 octombrie. Olimpia CSU Brașov va începe pe teren propriu cu CSM Satu Mare. Apoi, în tur, brașovencele se vor duela cu: ACS BC Sirius Tg. Mureș (d), Universitatea Goldiș ICIM Arad (a), Universitatea Cluj-Napoca (d), Phoenix Galați (a), Politehnica Național Iași (a), Sepsi Sf. Gheorghe (d), CSBT Alexandria (a) și CSM Târgoviște (d).

La finalul sezonului regulat se vor forma două grupe, 1-6 și 7-10, urmând să se mai dispute un minicampionat. Apoi, cele șase formații din prima grupă și primele două clasate în serie 7-10 vor juca în play-off.

„Suntem în fața unui sezon care se anunță extrem de echilibrat. Sf. Gheorghe și Universitatea Cluj sunt favorite certe, celelalte opt formații fiind de valori sensibil egale. Va fi un campionat în care au rămas 10 formații și cu siguranță va fi atractiv. Pe de altă parte e regretabil că au dispărut echipe. E benefic că începem mai târziu, mai ales că Higgins și Alina Crăciun au venit acum două zile la echipă. Avem un program dificil, dar noi ne vom juca șansa. Mai avem de lucru, e clar, cred că avem nevoie de o lună pentru a regla relațiile de joc și a ne omogeniza. Este și un nou format cu mai multe meciuri, pe care îl consider mult mai bun. Ghizilă este un câștig pentru noi. Ea a fost sezonul trecut la Alexandria și Timișoara unde nu a jucat deloc. La noi, cu siguranță va evolua și cred că va fi o componentă de bază și a Naționalei României”, a declarat antrenorul Dan Calancea.

Mâine, de la ora 11.00, Olimpia Brașov se va duela cu CSM Târgoviște.

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare