Sport

BRAȘOV. Olimpia CSU s-a impus la Arad și este sigură de prezența în play-off-ul Ligii Naționale de baschet feminin

 

Olimpia CSU Brașov s-a impus în această seară, la Arad, 68-60, pe sferturi 23-25, 21-12, 16-14, 8-9, în meciul cu formația locală, din etapa a 12-a a Ligii Naționale de baschet feminin.

După un început echilibrat de meci, în care gazdele au reușit să țină ritmul, brașovencele au preluat inițiativa la mijlocul sfertului al doilea, iar la pauză au intrat cu un avantaj consistent, 44-37. În partea a doua, echipa de la poalele Tâmpei a reușit să conserve avantajul de pe tabelă, iar în final s-a impus cu 68-60 și a cucerit două puncte importante. Cu nouă victorii și trei înfrângeri, Olimpia CSU ocupă acum poziția a doua a ierarhiei, urmată de Universitatea Cluj și CSM Târgoviște, care au un meci în minus. Lideră este în continuare Sepsi Sf. Gheorghe, cu 11 succese și doar un eșec. 

Pentru Olimpia CSU au marcat: Houser – 26 p, Webb – 15 p, Higgins – 12 p, Pesovic – 11 p, Crăciun și Ardelean – câte 2.

„Un meci extraordinar al echipei noastre. Am început puțin ezitant, dar din sfertul al doilea am controlat partida atât în defensivă, cât și în ofensivă. Fetele sau mob exemplar în acest meci, iar cele două puncte sunt extrem de importante pentru noi. Probabi că această victorie ne asigură prezența în top 6 la finalul sezonului regulat și, implicit, în play-off”, a declarat antrenorul Dan Calancea.

După cum se știe, în acest campionat, după finalul sezonului regulat, vor mai urma două mini campionate. Primele șase se vor duela între ele, toate având însă asigurată prezența în play-off. Apoi, ultimele patru clasate vor juca fiecare cu fiecare, doar primele două urmând să facă pasul spre faza eliminatorie.

Pentru Corona Brașov urmează, vinerea viitoare, meciul de pe teren propriu cu Universitatea Cluj, un prim derby pentru poziția a doua.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button