Sport

BRAȘOV. Olimpia CSU, „remontada” în meciul cu Alexandria

 

Fără Aiyylah Handford, suspendată după partida de la Sf. Gheorghe, în care a fost descalificată, Olimpia CSU Brașov a reușit miercuri seară o victorie importantă în Liga Națională de baschet feminin.

Formația de la poalele Tâmpei a dispus de CSBT Alexandria, după ce la pauză oaspetele aveau un avantaj consistent, 43-25. În final, Olimpia CSU s-a impus cu 74-70, pe sferturi 16-21, 9-22, 28-19, 21-8, și ocupă poziția a patra a clasamentului, cu 22 p (8 victorii / 6 înfrângeri), la un punct în spatele grupării din Teleorman, care are, însă, un meci în plus disputat.

Oaspetele au controlat primele 20 de minute ale duelului de la Sala Sporturilor „D. P. Colibași”. În condițiile în care evoluția „olimpicelor” a dezamăgit, CSBT Alexandria s-a desprins constant, iar la vestiare a intrat cu plus 18 pe tabelă. După pauză, pe teren lucrurile s-au schimbat, iar Olimpia CSU a reușit „remontada”. Cu Diana Moraru, Silvana Jez și Biljana Pesovic în mână la aruncările de trei puncte și cu Kristina Highins excelentă sub panou, brașovencele au recuperat handicapul.

Înaintea ultimului sfert, oaspetele mai aveau doar 8 puncte în plus, însă acestea au dispărut repede. Cu o reușită de trei puncte a Biljanei Pesovic, Olimpia a trecut în față, 68-67, în minutul 35 și nu a mai cedat conducerea. S-a încheiat 74-70 pentru brașovence, care cu acest succes își asigură în mare măsură poziția a treia la finalul sezonului regulat.

Au marcat pentru Olimpia CSU: Higgins – 20 p, Moraru – 16 p, Irimia – 15 p, Pesovic – 10 p, Jez – 7 p, Dumitrache – 4 p, Al Ash Hab – 2 p.

„A fost un meci nebun. Am spus înaintea partidei că am încredere totală în echipa mea, indiferent de formula pe care o aliniem. Fetele au demonstrat o extraordinară tărie de caracter și o putere de luptă ieșită din comun. Au depus un efort extraordinar. Începutul mai slab de joc s-a datorat absenței conducătorului de joc Aiyylah Handford, suspendată. Echipa nu s-a regăsit, dar până la urmă ceea ce au făcut fetele pe teren în partea a doua este remarcabil. A fost un moment dificil în vestiar la pauză. Am fost mai dur, dar fetele se pare că s-au trezit și le felicit pentru ceea ce au făcut. Ne apropiem de poziția a treia, dar cel mai important este să fim în formă în play-off. Însă, după ce am văzut la acest meci, nu pot decât să am mare încredere în echipă. Revenirea aceasta ne poate ajuta mult pe viitor, la moralul formației noastre”, a declarat antrenorul Dan Calancea.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare