Sport

BRAȘOV. Olimpia CSU, lecție pentru handbalistele de la Corona. Pesovic & Co., pe podium la finalul sezonului regulat al Ligii Naționale de baschet feminin

 

Dacă handbalistele de la Corona Brașov, plătite cu salarii impresionante, nu prea au chef să facă performanță, o altă echipă a orașului, Olimpia CSU Brașov, cu un buget net inferior, dar cu jucătoare care își respectă meseria, continuă să fie formația numărul 1 sub Tâmpa.

În ultima etapă a sezonului regulat din Liga Națională de baschet feminin, gruparea antrenată de Dan Calancea, Nenad Marinkovic și Miruna Crasnic s-a impus la Timișoara, 80-77, pe sferturi 25-20, 16-16, 16-19, 23-22. Cu acest succes, „olimpicele” au terminat prima parte a campionatului pe poziția a treia, cu 25 p, unul peste urmăritoarele CSBT Alexandria și Universitatea Cluj Napoca. Pentru Olimpia CSU urmează, în Liga Națională, cele două turnee ale grupei 1-5, unde obiectivul este păstrarea poziției a treia, care ar însemna mai multe meciuri pe teren propriu în sferturile de finală, dar și evitarea formației din Sf. Gheorghe într-o posibilă semifinală.

Până atunci, echipa noastră va avea turneul Final 8 al Cupei României, 22-25 februarie, după care va încerca să câștige un trofeu continental, Cupa Europei Centrale, turneul Final Four fiind programat în perioada 3-4 martie.

„A fost un meci greu. Deși rivalele nu o mai au pe Conwright, Lloyd a reușit să marcheze cât pentru două. Ultima lună a fost foarte aglomerată pentru noi și s-a simțit și oboseala. Am ratat mult, au fost aruncări deschise, dar care nu au intrat. S-a mers cap la cap, dar cred că noi am fost mai lucide pe final. Am avut răbdare în apărare, iar pivoții noștri au reușit să recupereze. Am trecut de multe ori prin situații asemănătoare. Am câștigat meciuri cu «șut» în ultima secundă, dar am și pierdut meciuri ratând. Experiența m-a ajutat să îmi păstrez sângele rece. Trebuia să ne jucăm șansa. A fost totul sau nimic. Mai importante sunt punctele pe care le adunăm până în play-off. Locul 3 e mai puțin important în această fază a campionatului”, a declarat, pentru totalbaschet.ro, Biljana Pesovic, care a vorbit și despre duelul cu Timișoara din sferturile Cupei României, programat pe 22 februarie la Sf. Gheorghe: „Faptul că le-am bătut de două ori în campionat pe bănățence ne dă încredere, dar nu ne putem permite să ne relaxăm nici o secundă”.

Handford – 26 p, Pesovic – 19 p, Irimia – 16 p, Higgins – 12 p, Al Ash Hab – 5 p, Jez – 2 p, au marcat pentru Olimpia CSU, de la gazde remarcându-se Lloyd, cu 46 p.

Altfel, Universitatea Cluj-Napoca a reușit surpriza și a învins-o pe Sepsi Sf. Gheorghe, 77-68, asigurându-și locul în grupa 1-5.

Clasamentul înaintea celor două turnee ale grupei 1-5 este: 1. Sepsi Sf. Gheorghe 31 p; 2. CSM Satu Mare 27 p; 3. Olimpia CSU Brașov 25 p; 4. CSBT Alexandria 24 p; 5. Universitatea Cluj-Napoca 24 p. 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button