Sport

BRAŞOV. Olimpia CSU, încotro?

 

De la venirea antrenorului Dan Calancea, Olimpia CSU Braşov a crescut constant, reuşind de la sezon la sezon clasări mai bune în Liga Naţională de baschet feminin. Totul a culminat în acest an competiţional, când gruparea de la poalele Tâmpei a jucat finala Cupei României, iar în campionat are şanse mari să ajungă în semifinale şi să se lupte pentru o medalie.

În mod logic, pasul următor în acest proiect ar fi participarea într-o cupă europeană, dar pentru ca acest lucru să devină posibil este nevoie de bani. Tot ce s-a întâmplat până acum la Olimpia CSU s-a făcut cu un buget minuscul, iar lucrurile nu par să se îndrepte într-o direcţie mai bună. Consiliul Judeţean, în subordinea căruia se află CS Ţara Bârsei Braşov, club din care face parte şi Olimpia CSU, nu este dispus să aloce mai mulţi bani.

Nici măcar ghidul de finanţare nu a fost făcut la timp, concluzia fiind trasă de Paul Enache, membru în Comisia pentru Sport din C.J.: „Aşa se întâmplă când angajările se fac pe pile”. Deşi cei din Primăria Braşov s-au oferit să le ofere modelul ghidului de finanţare, oamenii din C.J. au refuzat şi astfel s-a ajuns în această situţie.

„Nu vreau să intru în amănunte. Angajaţii C.J. ar fi trebuit să facă acest ghid de finanţare. Nu e nici o problemă că nu au acceptat propunerea celor din Primărie, legea spune clar cum se realizează un ghid de finanţare. Problema este că acesta nu a fost făcut la timp. Bine că până la urmă s-a aprobat un milion de lei. Suma este O.K. Toate cluburile din judeţ pot depune proiecte pentru a accesa la acest ghid de finanţare. Normal, respectivele proiecte trebuie să îndeplinească unele cerinţe. Vom vedea exact după ce ghidul va fi aprobat în plen. Apoi, deja s-a votat cotizaţia de 1 leu / locuitor. A fost propunerea lui Adi Gabor. Normal că aceasta putea fi mai mare. Am vrut să cer mai mult, dar toţi consilierii au fost de acord cu această sumă şi am renunţat”, ne-a declarat Dragoş Crăciun, preşedintele Comisiei pentru Sport şi Tineret din C.J.

Despre viitorul echipei de baschet, Crăciun a opinat: „Pasul logic ar fi participarea într-o cupă europeană, dar momentan nu ne putem gândi la aşa ceva. Nu este normal, dar aceasta este situaţia. Pentru o cupă europeană trebuie bani, trebuie un lot numeros, trebuie să prezinţi garanţii. Nu ştiu ce se va întâmpla din vară, după alegeri. Va fi un nou preşedinte al Consiliului Judeţean, alţi consilieri. Cu sau fără mine, trebuie să se facă ceva. După alegeri s-ar putea face un plan pe următorii patru ani şi, dacă se va dori, poate va fi posibilă şi participarea în Europa. Momentan, Consiliul Judeţean nu are o Direcţie pentru Sport, care există în Primărie. Cred că ar fi oportună înfiinţarea acestei Direcţii pentru Sport, în care să fie oameni competenţi în sport. Pentru asta este nevoie de schimbarea organigramei şi de aducerea unor astfel de oameni competenţi, care nu există în acest moment în C.J. Totul va depinde de noua conducere. Adi Veştea a fost nominalizat, este un om pasionat de sport, s-a văzut ce a făcut la Râşnov. Am dat doar un exemplu. Oricine va fi, trebuie să înţeleagă că un oraş, un judeţ, poate să meargă bine doar dacă funcţionează cultura, sănătatea, educaţia, sportul. Nu trebuie să se axeze pe o singură ramură”.

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare