Sport

BRAȘOV. Olimpia CSU încheie la Timișoara sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet feminin. Calcule pentru play-off

 

Olimpia CSU Brașov va încheia sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet feminin cu un meci în deplasare cu SCM Timișoara. Cu o victorie în disputa programată sâmbătă, la ora 17.30, echipa de la poalelel Tâmpei va termina sezonul regulat pe locul 3, poziție pe care o va ocupa și dacă va pierde, iar CSBT Alexandria nu se va impune pe terenul grupării de pe locul secund, CSM Satu Mare.

Poziția a treia reprezintă o miză pentru echipa noastră, pentru că oferă șanse la finala campionatului. Chiar dacă tehnicianul Dan Calancea a menționat în mai multe rânduri că nu contează foarte mult locul de pe care se va intra în play-off, lucrurile nu stau chiar așa, e drept pe termen lung. Este adevărat că în sferturile de finală, adversarul ar fi cam de aceeași valoare, indiferent dacă se va termina pe 3 sau 4. Însă avantajul locului 3 ar veni în semifinale, unde s-ar evita Sepsi Sf. Gheorghe, formația cea mai puternică a ligii. Astfel, cu o clasare pe poziția a treia după cele două turnee care vor urma după finalul sezonului regulat, Olimpia CSU s-ar putea gândi la finala campionatului.

„Putem termina pe locul 3, chiar dacă vom pierde la Timișoara, în funcție de alte rezultate. Oricum, cu siguranță vom fi pe 3 sau pe 4, ceea ce, ținând cont de multele probleme pe care le-am avut, este un rezultat deosebit. Ceea ce au reușit fetele, cu bune și cu rele, este de subliniat. Consider că Timișoara este una dintre echipele cu cele mai bune rotații din Liga Națională. Din punct de vedere al lotului, este acoperită pe toate pozițiile, atât la jucătoarele de sub panou, cât și la jucătoarele de perimetru. Cu atât mai lăudabilă este performanța noastră. Noi vom evolua în grupa 1-5, unde nu vor ajunge grupări ca Timișoara, Cluj sau Alba Iulia, care vor fi în grupa a doua. Am mai spus că nu e important cu cine vom juca în prima fază a play-off-ului. Cel mai important este ca, după cele două turnee care urmează și precedează play-off-ul, să fim în vârf de formă. S-a dovedit că, exceptând Sf. Gheorghe, oricine poate bate pe oricine. Este adevărat că, dacă ne gândim la semifinale, este de dorit ca după cele două turnee care vin după sezonul regulat să fim pe locul 3 pentru a evita Sf. Gheorghe”.

După finalul sezonului regulat, Liga Națională se va întrerupe pentru mai mult de o lună. Vor fi meciurile Naționalei cu Finlanda și Slovenia, după care în perioada 22-25 februarie se va juca turneul Final 8 al Cupei României. Apoi, pe 10-11 martie și 17-18 martie vor fi cele două turnee de sală dinaintea play-off-ului. Acolo primele cinci clasate, care vor intra cu punctele din sezonul regulat, vor juca fiecare cu fiecare. Dacă primele două poziții sunt clare, Sepsi și CSM Satu Mare, pentru locul 3 Olimpia CSU se va lupta cu Alexandria și, probabil, ICIM Arad, care are prima șansă la poziția a 5-a în disputa cu „U” Cluj, cele două fiind acum la egalitate de puncte, 22. Arădencele au meci ușor în ultima etapă, cu „lanterna” Sirius Tg. Mureș, în timp ce „U” întâlnește liderul Sepsi Sf. Gheorghe. Dacă s-ar impune la Timișoara, Olimpia CSU ar putea intra în cele două turnee cu un avans de un succes în fața formației din Alexandria și cu două victorii în plus față de Arad sau Cluj.

Articole asemănătoare

Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button