Sport

BRAȘOV. Olimpia CSU, evoluție entuziasmantă cu CSM Târgoviște

 

Cum Federația Română de Baschet nu a anunțat exact cum se face departajarea, pentru a nu sta la mâna celor care decid regulamentele, Olimpia CSU Brașov avea nevoie de o victorie la o diferență de 16 puncte în confruntarea cu CSM Târgoviște, pentru a dispune de avantajul rezultatelor directe în lupta pentru locul al treilea la finalul sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet feminin.

Echipa antrenată de Dan Calancea, Nenad Marinkovic și Miruna Crasnic a făcut un meci entuziasmant la Sala Sporturilor „D. P. Colibași” și s-a impus cu 75-59, pe sferturi 23-17, 25-25, 6-17, 21-10.

Brașovencele au condus pe toată durata meciului, doar în sfertul al treilea oaspetele reușind să se apropie pe tabelă.

Pesovic – 21 p, Bartee – 15 p, Wingate – 13 p, Podar – 12 p, Prlja – 9 p și Filip – 5 p au marcat pentru Olimpia CSU.

„Din punctul meu de vedere, nu aveam nevoie de un succes la 16 puncte, ci de unul la doar 9 puncte. Dau doar un exemplu. Dacă noi, Târgoviște și Constanța, echipa care a venit în prima grupă în partea a doua, eram la egalitate de puncte, cum se calcula coșaverajul? Normal, s-ar fi putut lua în calcul doar meciuile din faza a doua. Dar am pregătit meciul pentru un succes la 16 puncte, fetele știau că aceasta este diferența la care trebuie să câștige, iar ce au reușit este cu totul ieșit din comun. Nu am cuvinte. Au făcut risipă de energie și merită felicitări. Probabil, a fost unul dintre cele mai bune meciuri de baschet jucat în această sală. Mai avem de crescut, sunt convins că putem evolua și mai bine decât am făcut-o acum. În mare, ne-am asigirat locul 3 la finalul sezonului regulat”, a declarat antrenorul Dan Calancea.

Olimpia CSU mai are de jucat un meci în sezonul regulat, pe 16 martie, cu Sepsi Sf. Gheorghe, la Sala Sporturilor „D. P. Colibași”. CSM Târgoviște mai are o restanță cu gruparea din Covasna și un meci la Cluj. Brașovencele au un avans de o victoire în clasament, astfel că mai pot pierde locul 3 doar dacă Târgoviște reușește să câștige cu Sepsi.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button