Sport

BRAŞOV. Olimpia CSU, eliminată din Cupa României. Dan Calancea are planuri mari: „În 2-3 ani vrem să ne «batem» cu Sf. Gheorghe”

 

După ce a câştigat primul meci jucat în grupa B preliminară a Cupei României la baschet feminin, 74-61, cu CS Phoenix CSU Simona Halep Constanţa, Olimpia CSU Braşov a pierdut celelalte două partide, 60-72 cu CS Universitatea Cluj-Napoca şi 49-85 cu FCC Baschet Arad şi a ratat calificarea în turneul Final Four.

În partida cu FCC Baschet Arad, antrenorii Dan Calancea şi Nenad Marinkovic au decis să dea mai mult credit jucătoarelor tinere. Astfel David Ioana (15 ani) a jucat 17:32 minute, Alexia Frîncu (15 ani), a jucat 13:04 minute, Adina Ciciovan (19 ani), a evoluat 34:15 minute, Teo Dumitru (19 ani), a fost pe parchet 32:26 minute, Teo Patrascu (19 ani) a evoluat 7:24 minute, iar Maria Florea (19 ani) a evoluat 2:51 minute. Kelemen-Radin (19 ani), Ruxi Paşca (15 ani), Bianca Moroșanu (16 ani), Bianca Nan (19 ani) şi Arina Brezan (20 ani) sunt celelalte sportive U20 din loctul echipei.

„Pentru acest sezon am alcătuit un lot format din 18 sportive pentru a face față situației sanitare care urmează să decidă aproape tot. Dar un alt motiv, din punctul meu de vedere mult mai important în alcătuirea lotului este viitorul baschetului feminin brașovean. Sunt 12 jucătoare U20, 8 brașovence (6 eleve), probabil unic în România la jocurile de echipă de primă ligă. Sper să existe suficientă inteligență să construim o echipă capabilă în 2,3 ani să atace supremația prietenilor din Sf. Gheorghe. Semnalele sunt pozitive în acest sens și am mare încredere în viitorul apropiat. Turneul de la București a fost extrem de util și un bun prilej de a descoperi punctele slabe. Vom fi mai buni de la săptămână la săptămână și sunt convins că vom avea o evoluție solidă în campionat. Dar repet, este un sezon imprevizibil pentru toate grupările iar prioritățile ar trebui să fie canalizate nu neapărat în mod principal pe rezultate. Nu știm dacă vom avea echipă campioană nici în acest sezon”, a declarat antrenorul Dan Calancea.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare