Sport

BRAŞOV. Olimpia CSU, „argint” în Cupa României la baschet feminin. Braşovencele nu au putut mai mult în faţa unei echipe, Sepsi Sf. Gheorghe, care a jucat aproape perfect

  • DSC_2830_204442.JPG
  • DSC_2728_204433.JPG
  • DSC_2800_204439.JPG
  • DSC_2827_204441.JPG
  • DSC_2813_204440.JPG
  • 2_204446.jpg
  • 1_204447.jpg
 

Olimpia CSU Braşov a realizat în acest week-end cea mai mare performanţă din istoria clubului. Cu un buget minuscul, gruparea antrenată de Dan Calancea şi Nenad Marinkovic a jucat finala Cupei României la baschet feminin. Din păcete, fetele noastre s-au mulţumit cu „argintul”, după ce au pierdut clar, 49-87, pe sferturi 18-21, 12-21, 14-22, 5-23, în faţa celor de la Sepsi Sf. Gheorghe.

Probabil pentru prima dată o echipă organizatoare a unui final four a avut în tribune mai puţini suporteri decât gruparea vizitatoare. Fanii din Sf. Gheorghe au avut repartizate trei sectoare din tribuna principală, în timp ce braşovenii au avut doar două sectoare. Chiar şi în inferioritate, suporterii grupării de la poalele Tâmpei, ajutaţi de galeria „stegară”, au făcut faţă în multe momete.

Trecând peste acest aspect de ordin organizatoric, echipa mai valoroasă, cu un buget de vreo şase ori mai mare, s-a impus meritat, dar pentru Olimpia CSU rămâne o performanţă la care puţini se aşteptau şi care ar putea fi dublată în Liga Naţională. Mai mult, jucătoarele de la Sepsi Sf. Georghe au făcut un meci perfect, iar braşovencele nu au mai repetat surpriza din campionat.

„Olimpicele” au început bine finala şi au ţinut aproape de rivale până spre pauza mare. Totul s-a rupt pe finalul primei reprize, când oaspetele s-au desprins la 42-30. În partea a doua a meciului, „alb-albastrele” nu au avut forţa de a începe o cursă de urmărire, iar diferenţa a crescut constant.

Pentru Olimpia CSU au marcat: Irimia – 12 p, Sharpe – 11 p, Logan – 9 p, Pesovic – 6 p, Bartee – 5 p, A. Ferariu, Mitic şi Haas – câte 2 p.

„Am jucat două sferturi de la egal la egal cu cea mai bună echipă din România. Din păcate, după pauză nu am mai putut face faţă ritmului impus de Sf. Gheorghe, care a câştigat meritat. Până la urmă este o finală memorabilă pentru baschetul feminin braşovean. Chiar dacă a fost o înfrângere aspră, ceea ce au realizat fetele până acum în acest sezon este ieşit din comun. Rămânem cu atmosfera extraordinară care a fost în sală, nu cred că a mai fost vreodată aşa ceva la un meci de baschet în Braşov. Ambele galerii şi-au încurajat favoritele, iar fanii braşoveni au dat o replică pe măsură. Aşteptăm acum play-off-ul Ligii Naţionale. Avem, trei săptămâni să ne pregătim. Putem să o integrăm pe Logan în ambele faze şi cred că putem spera la o nouă finală cu Sf. Gheorghe”, a declarat la final tehnicianul Dan Calancea.

La rândul ei, Gabriela Irimia, căpitanul formaţiei de la poalele Tâmpei, a comentat: „Este o înfrângere dureroasă, dar cu siguraţă o să ne revenim. Sper să ne înlnim din nou cu ele în campionat şi să ne luăm revanşa. Această finală înseamnă mult pentru noi, trebuie să învăţăm să pierdem. Acest meci ne va motiva pentru ceea ce va urma în play-off-ul Ligii Naţionale”.

CITEŞTE ŞI: 

FINALA CUPEI ROMÂNIEI. Olimpia CSU a sperat, dar…


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button