Sport

BRAȘOV. Olimpia CSU a ratat calificarea în finala LNBF. Rămâne lupta pentru „bronz”

 

Olimpia CSU Brașov a pierdut în minimum de meciuri, 0-2, confruntarea cu CSM Satu Mare din semifinalele Ligii Naționale de baschet feminin (LNBF).

După ce au pierdut la Satu Mare, 60-101, „olimpicele” au cedat și în meciul al doilea al seriei, care a avut loc la Sala Sporturilor „D. P. Colibași”, 68-72, pe sferturi 30-20, 11-15, 11-20, 16-17. Echipa noastră a început bine disputa și în debutul sfertului al doilea au avut un avantaj consistent, 37-20. Oaspetele nu au cedat și au reușit să revină în meci, ajutate și de câteva decizii ale arbitrilor, contestate de tabăra brașoveană. La pauza mare, avansul formației de la poalele Tâmpei a fost de doar șase puncte, 41-35, iar în startul sfertului 3, CSM Satu Mare a trecut pentru prima oară în avantaj, 44-43. Până la final, nici una dintre combatante nu a reușit să se desprindă, alternând momentele în care s-au aflat în față pe tabelă. Ultimele minute au fost tensionate, iar oaspetele au greșit mai puțin și s-au impus cu 72-68.

Cu 2-0 la general, CSM Satu Mare s-a calificat în finala Ligii Naționale de baschet feminin, unde se va duela cu Sepsi Sf. Gheorghe, care a trecut cu același scor, 2-0 (97-69, 87-59), de Universitatea Cluj.

În finala pentru „bronz”, care se va disputa în sistemul cel mai bun din trei meciuri, Olimpia CSU Brașov o va întâlni pe „U” Cluj. Prima partidă se va disputa joi, sub Tâmpa.

„Disputa de la Brașov nu a mai fost la fel de dezechilibrată precum cea de la Satu Mare. Am avut un avans important, 17 puncte, pe care – din păcate – nu am reușit să îl menținem. Banca mult mai lungă a adversarului și-a spus cuvântul. Totuși, echipa noastră s-a autodepășit. Despre alte detalii nu vreau să discut, însă consider că puteam câștiga. Chiar dacă am pierdut, sunt mândru de ceea ce au realizat fetele. Am făcut un nou sezon foarte bun, jucăm a treia finală mică în trei ani. Firesc, ne dorim să ne apărăm «bronzul» pe care l-am cucerit anul trecut. Va fi o serie grea cu «U» Cluj, dar dacă vom evolua cum am făcut-o acum nu vor fi probleme”, a declarat antrenorul Dan Calancea.

Articole asemănătoare

Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button