Sport

BRAȘOV. Olimpia CSU a câștigat la Târgoviște

 

În ultima etapă a primei faze a sezonului regulat din Liga Națională de baschet feminin, Olimpia CSU Brașov a câștigat la Târgoviște, 92-80, pe sferturi 25-23, 20-22, 25-15, 22-20.

Au marcat pentru Olimpia CSU: Podar – 23 p, Bartee – 19 p, Arsenic – 18 p. Pesovic – 17 p, Ferenczi 15 p. 

„Sunt bucuros că tinerețea a învins experiență și aici mă refer la Alina Podar (20 de ani – 40 de minute – 23 pcte) și la Amira Al Ash Hab (19 ani – 16 minute) care au demonstrat că pot face față unor jucătoare cu experiență impresionantă în Liga Națională cum sunt Ancuța Stoenescu (39 de ani) și Larisa Toma (44 ani). Totodată, vreau să o felicit și să îi mulțumesc Biljanei Pesovic pentru modul cum a luptat și a jucat ținând cont că a făcut-o cu 39 de grade temperatură. A fost un meci foarte greu, noi veneam după trei partide fără victorie, însă trebuie să le felicit pe fete pentru efortul depus. O victorie muncită și valoroasă, mai ales că toată perioada aceasta ne-am pregătit în 8 jucătoare. Cu o zi înaintea confruntării de la Târgoviște ne-am antrenat cu băieții de la U18 că să facem un meci 5 la 5. Echipa noastră a demonstrat că putem câștiga și împotriva formațiilor mai puternice și cu o banca de rezerve ce are posibilitatea să facă mai multe schimbări pe parcursul jocului”, a declartat antrenorul Dan Calancea.

Cu acest succes, Olimpia CSU a încheiat prima parte a campionatului pe poziția a treia, cu 5 victorii și 5 înfrângeri.

În Liga Națională urmează o nouă etapă cu meciuri tur-retur între formațiile din prima grupă valorică, unde a urcat și câștigătoarea grupei a doua, Phoenix Știința Constanța. Echipele își vor păstra punctele acumulate până acum. Olimpia CSU va debuta în această nouă fază sâmbătă, în deplasare, cu Universitatea Cluj.

FOTO: Facebook Olimpia Brasov


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button