Sport

BRAȘOV. Olimpia, a doua victorie în Europa. Biljana Pesovic, aproape de triple-double

 

Olimpia Brașov a câștigat și cea de-a doua partidă jucată în grupa A a Cupei Europei Centrale la baschet feminin.

La Sala Sporturilor „D. P. Colibași”, „olimpicele” au învins gruparea cehă Zabiny Brno, 100-83, pe sferturi 23-27, 28-16, 26-19, 23-21.

Pesovic (32 p), Higgins (30 p) și Handford (27 p) au făcut spectatol în fața formației de pe poziția a 5-a a primei ligi din Cehia, celelalte puncte ale grupării de la poalele Tâmpei fiind marcate de Moraru – 6, Kazlauskaite – 2, Dumitrache, Pop și Chirilă – câte 1. Pesovic, care a reușit și 10 pase decisive, a fost aproape de triple-double, căpitanul Olimpiei având și 9 recuperări.

De partea cealaltă, principalele marcatoare au fost Krivankova, Adamcova, ambele cu 15 p, și Soukalova, 13 p.

„În ciuda unui început mai slab, echipa s-a mobilizat și am câștigat categoric. Din păcate, nu le-am avut la dispoziție pe Gabi Irimia, accidentată, și pe Portia Durett, din motive pe care nu vreau să le comentez. Am avut în echipă jucătoare de 15 ani, 16 ani, 17 ani, 18 ani și 19 ani, care au prins câteva minute. Pentru ele este important că au putut juca într-o competiție europeană. Urmează meciul cu Sf. Gheorghe, unul mult mai greu. Oaspetele sunt favorite, dar vom face tot posibilul să jucăm de la egal la egal cu formația campioană a României”, a declarat antrenorul Dan Calancea.

Portia Durett nu s-a prezentat la meciul din această seară fără a le oferi vreo explicație oficialilor cllubului.

Săptămâna viitoare, miercuri și joi, Olimpia va juca în deplasare cu Brno și Flying Foxes SVS Post.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button