Sport

BRAȘOV. Nume importante din lumea săritorilor cu schiurile vin la Râșnov. Baza de trambulime de pe Valea Cărbunării va avea nocturnă

 

Sâmbătă și duminică, la Râșnov, pe Valea Cărbunării, vor avea loc două etape ale Cupei Continentale masculine de vară la sărituri cu schiurile.

La întrecere și-au anunțat deja prezența nume importante ale disciplinei, sportivi cu prezențe în Cupa Mondială, cum ar fi polonezii Klemens Muranka și Jan Ziobro, norvegianul Tom Hilde sau cehul Lukas Hlava. Pe lista de start vor fi și cei trei români calificați pentru Cupa Continentală, Iulian Pâtea, Eduard Török și Sorin Mitrofan. Va fi prezent și neamțul David Siegel, campion mondial de juniori în 2016, cel care deține recordul trambulinei HS100 de la Râșnov.

Pentru competițiile din acest week-end, primarul Râșnovului, Liviu Butnariu, a precizat că intrarea va fi liberă, iar oamenii vor avea parte și de transport gratuit către și dinspre baza de pe Valea Cărbunării. Astfel, vor fi autobuze care vor pleca din 30 în 30 de minute de pe Strada Mihai Viteazu.

„Competițiile vor fi organizare la cel mai înalt nivel. Vom demonstra că merităm să primim și etapele de Grand Prix, Cupa Mondială masculină de vară, pe care le-am solicitat pentru anul viitor. Pentru aceste etape, obiectivul sportivilor noștri va fi calificarea în manșele secunde. Totodată, sperăm ca măcar unul să intre în top 20”, a declarat secretarul general al Federației Române de Schi Biatlon, Puiu Gaspar.

Altfel, la baza de trambuline de pe Valea Cărbunării, în perioada următoare va fi construită o tribună de 2.000 de locuri. Totodată, baza va fi dotată cu o instalație de nocturnă, după cum a anunțat Puiu Gaspar.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button