Sport

BRAȘOV. Noul lot al formației Olimpia CSU Brașov prinde contur. Echipa s-a înscris în Liga Europei Centrale

 

După ce multe dintre stranierele de anul trecut au plecat, oficialii grupării Olimpia CSU Brașov lucrează în această perioadă pentru formarea noului lot.

Vestea bună este că sunt șanse mari ca sârboaica Biljana Pesovic (foto) să rămână sub Tâmpa și în sezonul viitor. Pentru postul de conducător de joc, în locul Michaelei Houser brașovenii vor aduce o altă americancă, Patty Ty. Apoi, sunt șanse ca și Kristina Higgins să revină la Olimpia CSU. Sunt discuții și cu o jucătoare albaneză, în lot urmând să fie cinci straniere.

În ceea ce privește jucătoarele autohtone, la Brașov vor veni Flavia Ferenczi, care în sezonul trecut a jucat la CSM Satu Mare, și Izabela Lovasz, de la BC Sirius Tg. Mureș. Continuă negoicierile cu Gabriela Irimia și cu Romina Filip, una dintre cele două urmând să semneze cu formația antrenată de Dan Calancea.

De la echipa de junioare a fost promovată brașoveanca Ana Pop, 16 ani, la echipă rămânând și o altă sportivă de mare perspectivă, Maria Ferariu.

Altfel, Olimpia CSU Brașov a trimis toate documentele necesare pentru înscrierea în Liga Europei Centrale și a plătit deja taxa de participare către federația cehă, organizatoarea întrecerii. Formația noastră nu va fi singura reprezentantă a României în această competiție, după ce și Universitatea Cluj s-a înscris.

Federația Română de Baschet a anunțat programul pentru sezonul 2017-2018 al Ligii Naționale feminine.

În prima etapă, programată pe 4 octombrie, Olimpia CSU se va duela, pe teren propriu, cu Poli Iași, după care se va deplasa la Alexandria.

În continuare, programul „olimpicelor” este: CS Phoenix Galați (acasă), CSM Târgoviște (deplasare), CSM Satu Mare (d), Sepsi Sf. Gheorghe (a), Sirius Tg. Mureș (d), Universitatea Cluj (a), Universitatea Alba Iulia (d), SCM Timișoara (a), Universitatea Goldiș ICIM Arad (d).

În acest sezon, după finalul campionatului regulat se va trece direct la fazele eliminatorii. Primele opt clasate vor intra în play-off și se vor „bate” pentru medalii, ocupantele locurilor 9-12 urmând să joace în play-out.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Citeşte şi...
Close
Back to top button