Sport

BRAȘOV. Nouă sportive au fost la reunirea echipei de handbal Corona. Dumitru Berbece a condus primul antrenament

 

Nouă sportive, Anișoara Marcu, Mihaela Briscan, Adriana Țăcălie, Carmen Cartaș, Patricia Zainea, Roxana Ciobanu, Ana Maria Mârcă, Georgiana Ciuciulete și Marilena Burghel, au fost prezente în această seară la reunirea echipei de handbal Corona Brașov.

Celelalte componente ale lotului au lipsit motivat. Denisa Dedu și Laura Chiper sunt la echipa națională, care a început pregătirile pentru Jocurile Olimpice, Andreea Pricopi are câteva zile libere după ce a participat la Campionatul Mondial Universitar, Camelia Hotea și Nicoleta Dincă au fost învoite, Oana Bondar nu s-a întors încă din vancața pe care o petrece în SUA, iar Daciana Hosu, Cristina Creţu, Ana Maria Berbece, Sorina Târcă, Daria Bucur şi Claudia Lăcătuş sunt, împreună cu antrenoarea Mariana Târcă, la Naționala de junioare, care va participa la Campionatul Mondial.

Primul antrenament, condus de Dumitru Berbece, a fost unul lejer, doar câteva alergări ușoare și un joc de fotbal.

Revenită după o accidentare serioasă, Georgiana Ciuciulete a comentat: „Revin după opt luni, am emoții, dar e bine că începem cu o pregătire fizică și vreau să mă pun pe picioare să îmi recapăt forța pe piciorul operat. Urmează o perioadă foarte grea de pregătire, dar este una extrem de benefică. Fără aceste antrenamente nu am putea rezista în timpul campionatului. Nu dau pronosticuri, dar vreau să terminăm campionatul cât mai sus în clasament”.

„Secundul” Dumitru Berbece a declarat: „Prima parte a pregătirii va fi mai grea, întrucât efectivul este cam mic. În perioada următoare vor reveni Pricopi, Dincă, Hotea și Bondar. Apoi, după Campionatul Mondial de junioare vor veni și restul fetelor, împreună cu Mariana Târcă. Sper că Denisa Dedu și Laura Chiper vor ajunge mai târziu, le doresc să prindă lotul pentru Jocurile Olimpice. În aceste zile vom efectua câte un antrenament pe zi în care vom pune accentul pe pregătirea fizică. De săptămâna viitoare vor fi câte două antrenamente, iar din 28 iulie vom merge în cantonament la Cheile Grădiștei unde vom lucra și în sală. Va fi acolo și echipa din Zalău și am discutat cu Gheorghe Tadici pentru două teste. Pe 11 și 14 august vom juca două amicale cu Măgura Cisnădie, după care vom avea două turnee, la Roman (20-21 august) și la Brașov (26-27 august). Eu am încredere în această echipă. Vom face o combinație bună între experiență și tinerețe. A plecat o singură jucătoare, Zamfir, în rest lotul este același. Nu am venit nimeni, dar această echipă poate avea un cuvânt de spus în viitorul campionat. Unitatea acestui grup pote bate valoarea individuală din alte părți”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button