Sport

BRAȘOV. Naționala de handbal feminin tineret se pregătește la Cheile Grădiștei pentru Campionatul Mondial din Ungaria

 

Campionatul Mondial de handbal feminin tineret va avea loc în perioada 1-15 iulie, în Ungaria, la Debrecen.

Meciurile vor avea loc în cele două săli din orașul maghiar, „Főnix”, cu o capacitate de 6.500 de locuri, și „Hódos”, care dispune de 1.500 de locuri.

Naționala României, pregătită de Gheorghe Tadici și Bogdan Burcea, a fost repartizată în grupa C, alături de Danemarca, România, Angola, Japonia, Paraguay.

Celelalte grupe ale competiției din Ungaria sunt:

Grupa A, Ungaria, Norvegia, Muntenegru, Brazilia, Portugalia, Coasta de Fildeş;

Grupa B, Rusia, Coreea de Sud, Slovenia, China, Chile, Islanda;

Grupa D, Franţa, Germania, Spania, Croaţia, Egipt, Suedia.

Primele patru formații din fiecare serie se vor califica în optimi.

„Am căzut pe partea de tablou mult mai grea, cu Franţa, campioană europeană, Danemarca – locul 3, Germania – locul 5 şi Olanda – locul 6, dar aşa sunt tragerile la sorţi. Trebuie să ocupăm minimum locul 2 în grupă, pentru a avea şanse să urcăm cât mai sus. Toată lumea le medaliază pe fete înainte de a ajunge acolo, ca atare spun că ar fi bine o clasare în primele 8. Dacă vom fi în top 6 este chiar foarte bine, iar dacă ajungem în semifinale, ar fi excelent”, a declarat selecționerul Gheorghe Tadici după tragerea a soți a grupelor.

Momentan, Gheorhe Tadici nu a definitivat lotul, însă mai mult ca sigur nu vor lipsi cele trei handbaliste de la Corona Brașov, Daciana Hosu, Sorina Târcă și Daria Bucur.

Naționala de tineret se va reuni pe 30 mai la București, unde jucătoarele vor efectua vizita medicală. Apoi, în aceeași zi, se va pleca la Cheile Grădiștei, locul unde „tricolorele” se vor antrena până pe 17 iunie. În acest stagiu vor fi și cinci meciuri de verificare, trei cu lotul de junioare al României și două cu reprezentativa de tineret a Poloniei.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button