Sport

BRAŞOV. Mihai Ivăncescu NU E UITAT!

  • ziar.jpg
  • ivancescudr.jpg
 

Pe contul său de Facebook, Dragoş Ivăncescu (foto 3) a readus în atenţia microbiştilor personalitatea puternică a tatălui său, o figură emblematică, de prim-plan, a fotbalului românesc:

„Mihai Ivăncescu este unul dintre cei mai importanți jucători de fotbal pe care i-a dat Brașovul. A jucat nu mai puțin de 338 meciuri oficiale, din care peste 200 în Divizia A (acum Liga 1) pentru Steagul Roșu Brașov. Pentru două mici perioade a apărut și-n ograda concitadinei «stegarilor», la Tractorul. În 1970 a «prins» vaporul pentru Mexic, unde împreună cu alți doi colegi de la Brașov, Nicolae Pescaru și Stere Adamache, a făcut parte din lotul României prezent la Cupa Mondială. După încheierea activității de jucător a rămas în lumea fotbalului, ca arbitru, om de executiv sau, în ultima perioadă a vieții, observator federal. «Mișu» Ivăncescu a fost declarat Maestru al Sportului (1975) și Cetățean de Onoare al Municipiului Brașov (2002). Din nefericire, viața ne face ca de 15 ani să vorbim la timpul trecut despre Mihai Ivăncescu. Atunci, pe 1 ianuarie 2004, a părăsit, prematur, scena vieții. În fiecare vară, în memoria distinsului fotbalist, la Brașov se organizează un turneu de fotbal pentru copii – Cupa «Mihai Ivăncescu», care în acest an va ajunge la ediția a XI-a, fiind primul turneu din oraşul nostru dedicat copiilor și juniorilor”.

De asemenea, conform sursei citate, Mihai Ivăncescu a făcut parte din echipa ce a câștigat titlul european pentru juniori, în 1962, la București. În Naționala mare a debutat în 1967, pe 24 decembrie, la Kinshasa, în partida Zair (actuala RD Congo) – România, 1-1. A mai îmbrăcat de două ori tricoul «tricolor», la meciurile cu Austria, de la Linz, 1-1, și cu Olanda, la București, 0-0.

Cea mai mare realizare a lui Mihai Ivăncescu a fost, însă, prezența la Campionatul Mondial din 1970.

Foto 2: Articol dintr-un ziar mexican despre prezenţa echipei naţionale de fotbal a României la Cupa Mondială din Mexic – 1970


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare