Sport

BRAȘOV. Marius Dunca: „Sportul românesc nu poate ajunge mai jos decât este acum, trebuie restartat”

 

Ministrul Tineretului și Sportului, Marius Dunca, și președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu, au fost prezenți ieri la Brașov, unde au participat la conferința internațională „Youth in the perspective of the Olympic movement”.

Marius Dunca a precizat că sportul românesc se află într-un moment „T0”, de unde lucrurile ar trebui să fie îmbunătățite. „Dacă facem o rediografie clară observăm că mai jos nu se poate. Este un moment T0, când sportul românesc trebuie restartat. Acest lucru se poate face prin dezbatere, prin comunicare. Am constituit, la nivel de Guvern, Consiliul Național al mișcării sportive, unde am implicat toți factorii decizionali. Legea Sportului va intra în dezbatere. Facem o analiză clară. O mai păstrăm pe cea actuală și mai aducem amendamente sau facem una de la început. Cred că resursă umană avem, trebuie doar să unim generațiile pentru că cei tineri vin cu entuziasm, dincolo există experiență. Cu siguranță cu o strategie pe termen lung, bine pusă la punct, putem reda gloria sportului românesc”, a punctat Dunca.

La rândul său, Mihai Covaliu, președintele COSR, a menționat: „Acest gen de evenimente crează un plus. Vom găsi noi metode pentru a reintra pe traseul care să ne ducă la performanță. Avem nevoie de o armonizare a legislației pentru a facilita investițiile în sport. Dacă ne uităm în jurul nostru vedem că Ungaria a declarat sportul politică de stat, iar asta s-a văzut clar la Jocurile Olimpice de la Rio, unde a avut rezultate mult mai bune decât România. În momentul în care și noi vom declara sportul prioritate națională, sunt convins că vom avea parte de performanță”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare