Sport

BRAȘOV. Marius Dunca: „Nu vreau să caut vinovați, sunt conștient de prezent, dar și responsabil pentru viitor și trebuie să redăm sportului românesc gloria de altădată”

 

Prezent la Râșnov, la cele două etape din Cupa Mondială feminină de sărituri cu schiurile, brașoveanul Marius Dunca, noul ministru al Tineretului și Sportului, a vorbit despre planurile pe care le are pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă sportul românesc.

„Nu se poate ca o singură persoană să rezolve problemele sportului românesc. Dar, dacă ne punem cu toții la masă, cu președinții de federații, prin colaborare, prin comunicare, vedem unde am greșit și reparăm. Dacă este nevoie să eliminăm ceva, să ne asumăm această responsabilitate și să tăiem de la rădecină. Trebuie să lăsăm la o parte toate orgoliile din lumea sportului. Le-am spus tuturor că eu sunt partenerul lor, iar ei să vină cu idei, cu un nou concept, cu o nouă viziune. Același lucru l-am cerut și subalternilor. Am văzut că sunt de 15-20 de ani în minister. Nu vreau să caut vinovați, sunt conștient de prezent, dar și responsabil pentru viitor și trebuie să redăm sportului românesc gloria de altădată”, a punctat Marius Dunca.

Despre bugetul pe 2017 al ministerului pe care îl conduce, care va depăși cu puțin 410 milioane de lei, Marius Dunca a menționat: „Sunt mulțumit de buget. Nu este an preolimpic (2017 este an preolimpic, în 2018 fiind programate Jocurile Olimpice de iarnă de la ‎Pyeongchang – n.r.), dar trebuie să ne pregătim pentru viitor, strategia pentru Tokyo 2020. Trebuie să începem de acum, nu să ne trezim cu șase luni înainte de Olimpiada din 2020. Am vorbit cu toate federațiile, să se uite și spre juniori, pentru că dacă nu ai o bază solidă în spate nu poți face performanță. Trebuie să facem o radiografie, să conștientizăm realitatea și să încercăm să revenim unde am fost”.

În legătură cu bugetul pentru Campionatul European de gimnastică, programat în luna aprilie la Cluj, Marius Dunca a precizat: „Banii îi avem alocați, dar trebuie să fim foarte atenți, pentru că la această competiție forul continental ne impune să folosim doar o firmă de echipamente. Doar de acolo putem face achiziții. Asta se bate cap în cap cu legislația din România. Căutăm varianta legală. Nu putem să nu organizăm acest Campionat European, care vine imediat. Finanțare avem”.

În fine, ministrul a precizat că se va încerca construirea pe Valea Cărbunării din Râșnov a unei trambuline mari, cu punctul de construcție K 120 metri, dar că acest lucru depinde de mai multe aspecte: „Mi-aș dori și eu o astfel de trambulină. Trebuie să începem studiul de fezabilitate. Trebuie să facem o analiză, să vedem dacă este rentabilă, să ne gândim în cât timp putem amortiza investiția și cât de mult ne-ar ajuta pe noi ca țară. Ne-ar aduce și mai multă vizibilitate, ne-ar ajuta să dezvoltăm această zonă? Ne-am dori să construim o astfel de trambulină, dar nu vreau să mă arunc în promisiuni până nu fac o analiză clară”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button