Sport

BRAȘOV. Mariana Târcă: „Naționala de tineret poate face un rezultat mare la Campionatul European”

 

Naționala de tineret (U19) a României a câștigat la finalul săptămânii trecute Trofeul Carpați, competiție găzduită de Constanța, la care au mai participat echipele similare ale Olandei, Franței și Rusiei, aceasta din urmă, campioana mondială a categoriei de vârstă, venind fără câteva jucătoare importante.

Prezentă la meciurile de la Constanța, Mariana Târcă, fosta antrenoare a acestei Naționale a României, a precizat: „Se vede că fetele s-au maturizat în exprimare. Un alt punct forte pe care l-am văzut este ambiția. Trebuie remarcat faptul că nu au mai cedat când au fost conduse. Au fost meciuri foarte bune de pregătire. Acesta este un aspect important, pentri că majoritatea fetelor nu au apucat să joace în Liga Națională, să vadă cum este competiția, presiunea. Acesta este handicapul pe care trebuie să îl compenseze. Trebuie să capete încredere. Mai mult, unele au avut și o pregătire mai scurtă, pentru că au susținut Bacalaureatul. Generația aceasta a fost una de sacrificiu, însă sunt jucătoare care în viitor vor fi reprezentative pentru handbalul românesc și european. Sunt convinsă că această echipă poate obține un rezultat mare la Campionatul European”.

De la Corona Brașov, Sorina Târcă a fost desemnată MVP-ul turneului, în timp ce Daciana Hosu, Daria Bucur și Claudia Lăcătuș au avut, la rândul lor, evoluții apreciate.

„Am avut și eu o satisfacție, că am adus la Corona jucătoare ca Daciana Hosu și Daria Bucur. Nu m-a înșelat ochiul”, a încheiat Mariana Târcă.

FOTO: Ionuț Buharu Hand-ball


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare