Sport

BRAȘOV. Mariana Târcă, despre „dubla” cu Bietigheim: „Vor fi două meciuri tari. Vom face totul pentru a câștiga”

 

Prima manșă a confruntării SG BBM Bietigheim – Corona Brașov, din turul al doilea preliminar al Cupei EHF la handbal feminin, va avea loc mâine, la ora 20.00, în „MHP Arena” din Ludwigsburg.

Misiunea formației de la poalele Tâmpei este una extrem de dificilă în această „dublă”, gruparea germană traversând o perioadă extrem de fastă. Bietigheim este lideră în Bundesliga, cu cinci victorii în primele cinci etape, la egalitate cu adversara de anul trecut a Coronei din semifinalele Cupei EHF, Metzingen.

Bietigheim este o multinațională, din lotul condus de antrenorul danez Martin Albertsen făcând parte jucătoare din Germnaia, Olanda, Danemarca, Brazilia sau Norvegia. Vedeta formației este interul dreapta Susan Müller, handbalistă care în carieră a jucat la Aarhus, Randers, Kirm sau Gyor și care are 92 de selecții și 331 de goluri pentru Naționala Germaniei. În extrema stângă joacă brazilianca Fernanda Franca da Silva, care în sezonul trecut a evoluat la CSM București. Tess Wester, goalkeeper-ul vicecampioanei mondiale, Olanda, apără poarta adversarei Coronei, în lot fiind alte trei sportive din „țara lalelelor”, Martine Smeets (extremă stânga), Angela Malestein (extremă dreapta), și ele vicecampioane moldiale, plus Maura Visser (inter stânga).

„Ne așteaptă un meci foarte greu în Germania. Știm că întâlnim o echipă puternică, sunt acolo jucătoare importante din mai multe țări. Nu suntem învinse dinainte, mergem în Germania să facem un joc bun. Este o formație mai puternică decât Metzingen, dar vrem să obținem un rezultat bun în perspectiva returului”, a declarat Camelia Hotea.

Mariana Târcă, antrenoarea formației brașovene, a comentat: „Vor fi două meciuri tari cu Bietigheim. Este o echipă bine așezată. Sunt 24 de jucătoare. Au un conducător de joc de valoare, este acolo Susan Müller pe care o știe toată lumea, dar și portarul Naționalei Olandei. Au stilul nordic, joacă rapid, le-am urmărit, deja le visez. Trebuie să fim exacte, să nu le dăm posibilitatea să își facă jocul. Dacă ne uităm la loturi, pe fiecare post, ele sunt peste noi, dar asta nu înseamnă că nu vom face totul pentru a le învinge. Plecăm cu șanse egale”.

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button