Sport

BRAȘOV. Marian Ivan, RĂSPUNS pentru cei care-i contestă trecutul de „stegar”…

 

După ce a susținut cauza (re)înființării FC Brașov în Consiliul Local (BRAȘOV. Echipa de fotbal seniori Corona REZISTĂ! Consiliul Local A RESPINS propunerea de desființare!), Marian Ivan a fost „ținta” mai multor comentarii denigratoare pe rețelele de socializare.

Astfel, fostul mare atacant „stegar” a ținut să transmită un comunicat de presă în care a punctat realizările sale la FC Brașov, subliniind, printre altele: „Gloria nu ți-o poate atribui și nu ți-o poate lua nimeni, ea vine ca urmare a ceea ce ai făcut în carieră”.

Așadar: 

„Am fost prezent în ședința Consiliului Local pentru a-mi spune punctul de vedere (al meu și al foștilor fotbaliști) cu privire la reînființarea ehipei F.C. BRAȘOV. 

Am vorbit cu foarte mulți foști fotbaliști reprezentativi ai echpei fanion a orașului și toți am fost de-acord cu apariția cât mai rapidă în fotbalul românesc a celei mai iubite echipe din Brașov. 

Pentru lucrul acesta am susținut în cadrul ședinței Consiliului Local că desființarea oricărei echipe din Brașov (acum a fost vorba de Corona Brașov, în viitor poate fi vorba de altă echipă finanțată din bani publici) ar fi o greșeală și am am avea mai puține șanse de promovare în Liga 2, acum având două echipe în primele 3 locuri din seria 5 a ligii 3, Corona Brașov fiind chiar pe primul loc, iar SR Brașov pe locul 3. Dorința noastră este ca F.C. Brașov să evolueze cât mai rapid la un nivel superior în fotbalul românesc și asta ar însemna ca o echipă brașoveană să promoveze la sfârșitul acestui sezon în Liga 2, Corona Brașov având în acest moment cele mai mari șanse de a merge mai departe spre barajul spre Liga 2. În scenariul optimist am putea avea sezonul viitor F.C. Brașov chiar în Liga 2, iar în cel pesimist F.C. Brașov să evolueze în sezonul viitor în Liga 3. Avem foarte mulți fotbaliști tineri și talentați la toate echipele brașovene și părerea mea este că în vară, după o selecție riguroasă, ar trebui ca jucătorii cei mai buni să evolueze pentru F.C. Brașov. Este ușor să dărâmi ceva și este foarte greu să construiești, mai ales în fotbal. Este mai simplu, părerea mea, să încerci să reduci la maxim cheltuielile pentru echipa susținută din bani publici până la vară și apoi să iei cea mai bună hotărâre în privința viitoarei echipe susținută de Autoritățile Locale.

Cred că mi-am câștigat dreptul de a-mi exprima un punct de vedere despre F.C. Brașov, echipa fanion a Brașovului, prin ceea ce am realizat ca fotbalist la această echipă și chiar aș dori să reamintesc iubitorilor fotbalului brașovean câteva din performanțele mele la acest club: 

– Am sosit la Brașov în 1991 de la Steaua București, împrumutat un an.

– Din 1992 am devenit jucător definitiv al F.C. Brașov, clubul neplătind niciun ban pentru mine, ba chiar încasând o sumă frumoasă la acel moment în tranzacția realizată pentru transferul lui Ionuț Pârvu la Steaua.

– În 1994 am reușit să fac parte, fiind jucător al F.C. Brașov, din lotul echipei naționale a României prezentă la turneul final al C.M. din SUA. Eram al patrulea jucător din toate timpurile (după Adamache, Pescaru și Ivăncescu) legitimat la F.C. Brașov care a participat cu Naționala României la un turneu final de C.M. 

– La întoarcerea de la C.M. am fost transferat de F.C. Brașov la Dinamo, clubul obținând una din cele mai mari sume de transfer din fotbalul românesc până la acel moment, plus câțiva jucători aparținând de Dinamo, împrumutați la F.C. Brașov. 

– Am fost jucătorul echipei F.C. Brașov (ba chiar căpitanul echipei de multe ori) în sezonul 2000-2001, când echipa a reușit marea performanță de a participa în cupele europene, aducând INTER MILANO la Brașov, echipă din care făceau parte unii din cei mai buni jucători din lume la acel moment (RONALDO, ZANETTI, ADRIANO, ș.a.) 

– În 2001 am fost transferat în China, F.C. Brașov obținând o sumă foarte mare, spun eu, la acel moment, pentru un jucător de 32 de ani. 

Am venit cu inima deschisă la F.C. Brașov ori de câte ori a fost nevoie de mine (în 1996 pentru câteva luni și în 1998 definitiv, de la Dinamo la 29 de ani) pentru a pune umărul la promovarea echipei în Liga 1, F.C. Brașov evoluând atunci în Liga 2, reușind alături de colegii mei și de toți cei care făceau parte din club o promovare foarte importantă pentru viitorul echipei F.C. Brașov. 

Am reușit cât am jucat la F.C. Brașov să înscriu nu mai puțin de 57 de goluri în aproxiativ 150 de meciuri în Liga 1, fiind pe locul 2 după marele Pescaru într-un top world-time. 

Nu am înscris niciodată mai puțin de 10-12 goluri/an atunci când am evoluat sezon întreg pentru F.C. Brașov. 

Am rămas în Brașov și mă mândresc că sunt brașovean, în primul rând datorită fotbalului, orașului (cel mai frumos din țară) și brașovenilor (oameni foarte primitori și iubitori de fotbal).

Și totuși, în ultimii 20 de ani de când mi-am încheiat cariera de fotbalist, nu am primit niciodată șansa de a face parte din organigrama echipei mele de suflet, dar vă spun sincer că dacă F.C. Brașov ar fi în Liga 1 și în cupele europene, acolo unde era când eu am plecat spre China, aș fi fericit și dacă eu nu aș fi implicat la acest club. 

Sper că nu v-am plictisit mult cu povestea mea, dar trebuia să clarific cât de cât situația, mai ales după ce au apărut multe comentarii în mediul on-line despre ceea ce ar dori Marian Ivan să se întâmple în fotbalul brașovean. 

Gloria nu ți-o poate atribui și nu ți-o poate lua nimeni, ea vine ca urmare a ceea ce ai făcut în carieră. 

Vă mulțumesc pentru răbdarea de a citi aceste rânduri și sper ca oamenii desemnați să ia decizii, să ia cea mai bună decizie pentru fotbalul brașovean și mai ales pentru viitorul F.C. Brașov. 

Cu respect, Marian Ivan”. 

CITEȘTE ȘI: BRAȘOV. Marian Ivan, VOCEA multor foști fotbaliști „stegari”: „Am ajuns prea jos în fotbal, e timpul să renaștem”

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare